A katalizátorok lettek a tolvajok kedvencei

Dunaújváros - A rendőrség is megerősítette az információt, amelyről tegnap hírt adtunk: az elmúlt időszakban elszaporodtak a katalizátor-lopások Dunaújvárosban.

Szigeti Sándor

A gépjárművek károsanyag-kibocsátását csökkentő szerkezetekben értékes fém, kis mennyiségű platínium található, ezért váltak  a tolvajok és gépkocsirongálók egyik keresett és kedvelt célpontjává.

- November óta több eset is történt Dunaújvárosban, sőt, már ebben az évben is érkezett feljelentés katalizátorlopás miatt - tájékoztatta lapunkat Németh-Kész Mónika.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője mindjárt hozzá is tette: mind a bűnügyi osztály, mind pedig a közrendvédelmi osztály megtette a szükséges lépéseket az ügyben.

Amint arról tegnap hírt adtunk, különösen a Béke városrészben szaporodtak meg a katalizátorlopások, illetve a benzinlopások.

Lapunkat egy dunaújvárosi fiatalember kereste meg, aki arról számolt be: a benzin,- és gázolajtolvajok elvágják az autók üzemanyagcsövét, majd edénnyel fogják fel a kifolyó üzemanyagot. Különösen a hónap elején, a fizetés körüli napokon aktívak, amikor az emberek megtankolják a járműveiket.

 Az én károm meghaladja az ötvenezer forintot. Közel húszezer forintba került a negyven liter üzemanyag, a szervizben pedig harmincötezer forintot fizettem a javításért  panaszolta lapunknak a fiatalember, mekkora kára keletkezett a múlt hét csütörtökön történt eset miatt.

A sértett feljelentést nem tett a rendőrségen, mert mint mondta:  kevés esélyt lát arra, hogy  kézre kerüljenek  az ismeretlen elkövetők.

Az üzemanyag-lopásokkal kapcsolatban ugyancsak Németh-Kész Mónika tegnap arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elmúlt három hónapban üzemanyag-lopással kapcsolatos ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra nem érkezett feljelentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!