Wolf Kati is megosztotta titkait

Miért lepődünk meg azon, hogy a híres emberek ugyanolyan aggódó, bizonytalan, esendő anyák és apák, mint mi? Miért gondoljuk, hogy nekik minden kerek és csupa mosoly? Pedig ők is ugyanúgy élik meg a gyereknevelés, a családdá válás magasztos élményét és egyben kemény valóságát, mint mi, hétköznapi emberek... Nekik is vannak különleges pillanataik, örömeik és mindennapi gondjaik, akárcsak Wolf Katinak...

Osváth Sarolta

Wolf Kati harmincöt évesen, kétgyermekes családanyaként hirtelen berobbant a könnyűzenei életbe. Az X-Faktor meghozta a népszerűséget, egy csapásra híres, elismert énekesnő lett, amire mindig is vágyott. Wolf Kati azonban soha nem feledkezik meg arról, hogy két gyönyörű kislány édesanyja, és élete főszerepe az anyaság. Külsőre igazi sztár, vagy inkább tipikus díva, pedig a színpad és reflektorfény ellenére messze állnak tőle a sztárallűrök. Igazi énje a gondos és aggódó családanya, akinek az a munkája, hogy fellép és énekel. Hitelesen vall erről a hazai sztárokat szülői, nagyszülői szerepben bemutató Nevelésünk titka című, az idei karácsonyi könyvpiac egyik új bestseller-jének hasábjain. Wolt Katival a kilenc országosan ismert ember - szülők, sőt nagyszülők - legféltettebb magánügyébe, a családi életébe betekintést adó kötet bemutató sajtótájékoztatóján találkoztunk.

- Már gyerekként is énekelt, de aztán kevesebbet hallhattunk önról. Miért?
 
- Hétéves koromban igazi énekesnőnek éreztem magam, amikor egy véletlen folytán elénekelhettem édesapám szerzeményét, a Vuk mesefilm főcímdalát. Kislányként nagyon megtetszett a stúdiók csillogó-villogó világa, szerencsére a szüleim visszatereltek a normális gyerekkorba és nem engedték, hogy beleéljem magam a kiskorú sztárpalánta szerepébe. Így aztán teljesen egészséges gyerekként nőttem fel, miközben az éneklést sem hagytam abba. De soha nem elsősorban az motivált, hogy mindenáron nagy karriert csináljak. Az például egy percig sem volt kétséges számomra, hogy gyereket, sőt, gyerekeket akarok. Eszembe nem jutott, hogy amikor úgy éreztem, megtaláltam az igazit és férjhez mentem, mérlegeljek az énekesi pálya és a gyerekvállalás között.
 
- Nem gondolt arra, hogy a gyerek vagy gyerekek hátráltatni fogják, és nem is érzi úgy néha?

- Egyáltalán nem. Sőt, azt gondolom, hogy az anyaság és az éneklés kettős feladat és felelősség az életemben, és ez engem mindenképpen gazdagít. És nem kétséges, hogy az előbbi a fontosabb. Próbálom úgy felfogni és a gyerekekkel is elfogadtatni, hogy amikor fellépésre megyek és otthon hagyom őket, az azt jelenti: dolgozom. Nekem ez a munkám, míg másnak a könyvelés vagy a fodrászat. Szerencsém van, hogy a férjem mindenben pótolni tud, a szüleim is sokat segítenek és természetesen néha bébiszittert is igénybe kell venni.
 
- Otthon töltik az ünnepeket vagy elutaznak valahová?

- Hagyományos jövés-menés van nálunk, mint a legtöbb magyar családnál. Szenteste mindenki, a szülők, nagyszülők, testvérek és az ő családtagjaik eljönnek hozzánk egy koccintásra, vacsorázni sajnos nem tudunk együtt, mert túl sokan lennénk és nem elég nagy a ház. Velünk csak a férjem szülei maradnak, mert ők győriek, és az ünnepet nálunk, az unokákkal töltik. Másnaptól aztán megindul a rokonlátogatás, végigjárunk mindenkit. A szüleimnél, ha összegyűlik a szűkebb család, legalább huszonöten vagyunk. Aztán mi is elutazunk Győrbe az ottani rokonokhoz. Nagyon szeretünk ott lenni, hiszen ez a férjem szülővárosa, és azóta én is megszerettem, mert nagyon gyönyörű...

Wolf Kati új, Vár a holnap című stúdióalbumán 16 új és több már slágerré vált dal hallható, egyebek között a From Sarah With Love feldolgozása, a Szerelem, miért múlsz?; illetve a What About My Dreams? eurovíziós változata, és az új sláger, a Vár a holnap. (Ennek dallamára Life Goes On címmel, angol szöveggel is készült felvétel.) A lemezen három dal szerepel, amit édesapja, Wolf Péter írt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!