Mórra ki lehet tenni a megtelt táblát

Mór - Remek idő, remek borok, remek programok. Ez távirati stílusban az idei bornapok, amelynek fő attrakciójára ma, azaz vasárnap kerül sor. Ez a délután háromkor kezdődő nagyszabású, rendkívül színpompás szüreti felvonulás.

B. Kiss László

A bornapokban még ma sincs vége, sőt A kisváros és a környék legnagyobb szabású, immáron országos hírű rendezvényének  éppenséggel ma, azaz vasárnap érkezik el a csúcspontja, melyet a 15 órakor kezdődő szüreti felvonulás jelent. A menet a Wekerle utcán át érkezik a városháza elé, majd a Lamberg-kastély előtt elvonulva érkezik a végállomást jelentő Kapucinus térre. Egy ideje számos helyen felélesztették a szüretet követő, vidám felvonulások hagyományát, ám a legkülönbet – közel-távol – bizonnyal az ezerjó városában rendezik. A menetben lovasok, feldíszített fogatok, táncosok, zenészek és színpompás ruhát viselő borlovagok vonulnak. Ugyancsak hagyomány, hogy a szüreti felvonulás alkalmával hajtat végig a belvároson hintajával a frissen megválasztott borkirálynő. Az idén a helybeli Kornseé Dóra fejére került a korona: ő volt az, aki a pénteken este  az Öreg Prés fogadó rendezvénysátrában megtartott vetélkedőn a legalkalmasabbnak bizonyult a megtisztelő címre valamennyi aspiráns közül.

A vasárnapi programok közül feltétlenül ki kell még emelni a Brindisi Szent Lőrinc Borrend által celebrált borlovag avatást, melyet délelőtt fél tizenkettőkor tartanak a Kapucinus réti nagyszínpadon. Ma, azaz vasárnap is lesznek sztárfellépők: az előzetesen kiadott program szerint 18 órakor Keresztes Ildikó, 18 óra 30-kor pedig a Fókatelep Zenekar ad koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!