Egy nagy konténert pakolt meg szombaton a Kommandó

Dunaújváros - Nagy meneten van túl a márciusban alakult önkéntes városszépítő szerveződés, a Szemétkommandó: a Kádár-völgy bőségesen ellátta őket munkával.

Boda András

Szombaton tizenegy óra körül egy hatalmas, öt köbméteres, csordultig púpozott  konténert hagytak maguk után  a Kommandó tagjai. A csapat stabil, továbbra is rendkívül lelkes magjához erre az alkalomra (illetve, reméljük, nem csak erre) jó néhány új szemétvadász is csatlakozott. Szükség is volt a plusz erőre, hiszen ismét rendkívüli mennyiségű hulladékkal kellett megküzdeni. Sajnos jól látható, hogy a Kertváros széli amatőr hűtőgépbontó (és lényegében minden egyebet is bontó) üzem továbbra is virágzik: az erdős részre hányják az ismeretlenek mindazt, amit nem tudnak hasznosítani.   De volt az erdőben kerékpárváz, bútorok, matracok, találtak a civilek több tucat öngyújtógázos flakont, sőt, egy komplett parki pad teljes, szinte vadonatúj faanyagát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!