Nem szakad el Dunaújvárostól - új aljegyző Fejérben

Dunaújváros - Kovács Zoltán személyében először lett Fejér megyének Dunaújvárosból érkező aljegyzője. A frissen kinevezett aljegyzővel terveiről és új munkájáról is beszélgettünk.

Szigeti Sándor

 

A negyvennégy éves Kovács Zoltán Kaposváron született, és eredeti foglalkozására nézve matematika-fizika szakos tanár. Somogy megyéből előbb Mezőfalvára jött  tanítani, majd pedagógusként 1996-ban a dunaújvárosi gyámhatóságon helyezkedett el. Egy év múlva pedig már a szervezési és jogi iroda munkatársa volt.

- Horváthné Szabó Erzsébet vezetett be a közigazgatás rejtelmeibe, és  rengeteget köszönhetek a szervezési és jogi iroda akkori vezetőjének,  Kálmán Istvánnak, akitől sikerült ellesni a szakma csínját-bínját. Közben az Államigazgatási Főiskola után elvégeztem az ELTE jogi karát is, így a korábbi tanári hivatásomat végérvényesen a jogi pályára cseréltem.

Kovács Zoltánt idén márciusban nevezték ki az informatikai és közgyűlési osztály vezetőjének, június 24-étől viszont már Székesfehérvárra tette át székhelyét, hiszen ő lett a Fejér megyei önkormányzat aljegyzője:

- Az olyan,  kiemelt jelentőségű ügyek koordinálása lesz a feladatom, amelyek több főosztály munkáját érintik a megyeházán. Távollétében pedig én helyettesítem Molnár Krisztián főjegyzőt. Emellett a területi választási iroda vezetőjének jogi helyettesi tisztét is betöltöm, így nem szakadok el a számomra egyik legkedvesebb területtől, a választásoktól.

- Szakmailag komoly kihívás az új tisztség, de úgy érzem, a megszerzett, több mint tizenöt éves közigazgatási tapasztalat birtokában sikerrel birkózom  majd meg a feladattal.
Kovács Zoltánt családja is követi Székesfehérvárra.

- Nem szakadok el teljesen Dunaújvárostól, hiszen a barátok, ismerősök mellett  a hivatali kapcsolat is megmarad az ottani kollégákkal - mondta végül Fejér megye első Dunaújvárosból érkező aljegyzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!