Matulai és Lénárt elkerékpározott Katmanduig!

Dunaújváros-Katmandu - A bevezetőnkben alkalmazott jelölés valósággá vált! Kerékpárosaink, Matulai György és Lénárt Ferenc megérkeztek Nepál fővárosába!

Pekarek János

Ám a túrának még nincs vége! Felkeresik Dardzsílinget, s Kőrösi Csoma Sándor sírjára kiszórják a szülőfalujából, az erdélyi Csomafalváról vitt földet.

Íme naplójuk:

77. nap. Hasam kocka, fejem aszott, fenekem nincs, de jól érzem magam! Ma Farandáig jöttünk, 50 kilométert.  A nepáli határtól 50 kilométerre vagyunk. Mellékutakon haladunk, sok az apró falu. Ez az igazi India!

78. nap. 80 kilométert jöttünk. Teljesült gyerekkori álmom, kerékpárral eljutottam NEPÁLBA! Felemelő érzés. Mindenütt művelt rizsföldek. Az emberek arca keleties, van sör és rendes ennivaló. OKÉ! Négy óra az időeltolódás. Üdvözlünk mindenkit!

79. nap. Ma Chormajinig tudtunk jönni csak, mert óriási esőt kaptunk. 50 kilométert tettünk meg. Ebédre bölényhúst ettünk. Félek az éjszakától, mert rengeteg a szúnyog, agyongyötörnek minket. Az országút őserdőn keresztül vezet. A majmok a fákon dobolnak.

80. nap. Ma 85 kilométert jöttünk Muglingig. Bent vagyunk a hegyek között, az őserdőben. Nagy a meleg és a páratartalom. Gyönyörű a táj, egy kisebb folyóvölgyben haladunk. Csodálatos érzés, hihetetlen! Sokat gondolok apámra.

81. nap. Ma 55 kilométert haladtunk, Katmandu még 55 kilométer. Egy étterem teraszán alszunk. Folyóvölgyben vezet az út, komoly emelkedők vannak. A folyón kecses függőhidak ívelnek át, körülbelül kétszázötven méter hosszú drótkötél tartja őket.

82. nap. 30 kilométer kőkemény hegymenet és 10 kilométer lejtő után Katmanduban vagyunk! Az út minősége gyalázatos. Az expedíciónk során ilyen rossz úton még nem jöttünk. Délután pihenés és városnézés. A gyerekkori célomat elértem, Dardzsíling ezután már a ráadás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!