Kiemelten ellenőrzik a kamionosokat, buszsofőröket

Az országos rendőrfőkapitány elrendelte a tehergépjárművek, autóbuszok vezetőinek vezetési- és pihenőidejére vonatkozó előírások megtartásának kiemelt ellenőrzését.

MTI

A közlemény szerint a nyári hónapokban a közutakon megnövekszik a forgalom, különösen a hétvégi időszakokban és elsősorban az országon áthaladó jelentős tranzitforgalmat lebonyolító gyorsforgalmi úthálózaton. Ebben az időszakban jellemzőbb a járművezetőkre a türelmetlenség, a fáradékonyság. "A járművezetők vezetési- és pihenőidejére vonatkozó nemzetközi rendelkezések megtartásának ellenőrzése folyamatos feladatát képezi a hatáskörrel rendelkező hatóságoknak, így a rendőrségnek is" - írták.
    
Ezért az országos rendőrfőkapitány elrendelte a tehergépjárművek, autóbuszok vezetőinek vezetési- és pihenőidejére vonatkozó előírások megtartásának kiemelt ellenőrzését augusztus 31-ig, elsősorban a késő esti és a hajnali órákban - közölte a rendőrség.
    
Az utóbbi időben több súlyos autóbusz- és kamionbaleset történt, a legsúlyosabb hat halálos áldozatot követelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!