Szombaton reggel kilenc órakor rajtol az idei Bringatúra

Dunaújváros - Huszonhetedik alkalommal rajtolnak a biciklisek szombaton reggel a városháza elől, hogy megtegyék a szokásos Dunaújváros/Mezőfalva távot.

Körmendi Erzsébet

A Bringatúra versenyirodája május 7-én, szombaton reggel fél nyolckor nyit a városháza C épületének aulájában. Az irodán lehet rajtszámot kérni, de a start helyszínén, a téren is osztogatják majd a szervezők. A rajtszámmal kapcsolatos fontos tudnivaló: a perforált sarkával lehet nevezni a túra utáni ajándéksorsolásra   le kell tépni a perforáció mentén, és bedobni Mezőfalván, a színpad mellett elhelyezett  gyűjtőládába.

A rajt 9 órakor lesz: a Dózsa György út, vasútállomás, Park Center II., Nagyvenyim, Mezőfalva útvonalon haladnak a versenyzők oda és vissza. Rendőrök, polgárőrök biztosítják az utat. Az autósok számítsanak rá, hogy például  9 óra és fél 10 között nem lehet a Dózsa György útra  ráhajtani a mellékutcákból, valamint a gyülekező és a rajt közti időszakban le lesz zárva a Vasmű út, Dózsa György úti nagy kereszteződés. A pihenő Mezőfalván, a téren lesz, ahol üdítőt kapnak a résztvevők.

Mezőfalváról 11 órakor indulnak a kerekezők,  és fél 12, dél körül érnek  a városba. Visszafelé szórtabb lesz a  konvoj, az autósok figyeljenek az út szélén haladó kerékpárosokra. Nagyobb csoportok elhaladásakor rendőrök irányítják a forgalmat. A biciklisek tartsák be a közlekedési szabályokat,  viseljenek láthatósági mellényt. Sisak nem kötelező, de jó, ha van.

A Bringatúra az első állomása a 60 év  6 próba sorozatnak. Regisztrálni a C szárnyban lévő versenyirodán lehet a túra előtt és után, ahol az olimpiai futóversenyt is leigazoltathatják a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!