Döglött óriáskígyó a bokorban

Magyaralmás, Székesfehérvár - Jóllehet, hazánkban nem honos, mégis találtak egy elhullott óriáskígyót a Fehérvárhoz közeli kis településen. Vajon ki veszthette el a ritka állatot?

duol.hu

Gazdátlan óriáskígyót talált a településen, jelentette egy megdöbbent és felháborodott helyi lakos pénteken a magyaralmási polgármesteri hivatalnak.

Többféle rendeletet is megsértett az, aki felelőtlenül kidobta közterületen az állatot, ezért a hatósági eljárásokat elindítjuk, és feljelentést teszünk - mondta Vas Istvánné, polgármester.

A tetemet az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány munkatársai szállították be az állatkórházba, illetve az állatból terjengő elviselhetetlen bűz miatt az udvaron helyezték el arra az időre, amíg Paál Csaba, kórházvezető főállatorvos átvizsgálta azonosító chip után kutatva. Amíg a tulajdonos nincs meg, és nem azonosították az állatot, az állatkórház hűtőkamrájában tárolják.

Megtudtuk, hogy egy efféle állat tartása szakhatósági engedélyhez kötött, és az eltűnéséről is értesíteni kell az állatorvost, a rendőrséget és a jegyzőt. Tehát ha előkerül az állat tulajdonosa, több hatósággal is szembe kell néznie és komoly pénzbüntetésre is számíthat.

A talált állat egy keresztes piton. Méregfoga nincs, zsákmányát a testével ejti el, rátekeredik és összeroppantja. Mivel igen látványos és hatalmasra, akár két-három méteresre is megnő, ezért előszeretettel használják cirkuszi mutatványokhoz.

Nem tudni, hogy került az élő korában félelmetes kígyó Magyaralmás belterületére. Csak találgatni lehet, vajon a május 11-én a településen tartott cirkusz összefüggésbe hozható-e a pénteken megtalált óriáskígyóval...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!