Nem történt újabb incidens Gyöngyöspatán

Nem volt rendőri intézkedésre okot adó körülmény péntek délután óta Gyöngyöspatán - tájékoztatta a helyszínen az MTI-t Soltész Bálint a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

MTI

 A helyszínen az MTI azt tapasztalta, hogy a magukat Véderőnek nevező szervezet tagjai valamennyien elhagyták azt a magánterületet, ahol előzőleg április 22. és 24. közötti időre katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a szervezet. Ugyanakkor még szombaton 267 gyöngyöspatai roma nő és gyermek távozott a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércre és Szolnokra.
A nők és a gyerekek várhatóan vasárnap délután, kora este érkeznek vissza a településre.
A helyi roma közösség, a Hegyalja utca, vagyis a cigánysor, a közterületek takarításával és csinosításával töltötte az időt szombaton délelőtt. Az MTI azt tapasztalta, hogy a rendőrség továbbra is igen nagy erőkkel van jelen a településen.
Pénteken délután a meghirdetett tábornyitással egy időben, garázdaság alapos gyanúja miatt nyolc, katonai egyenruhára emlékeztető öltözetet viselő személyt állított elő a rendőrség, majd a többi "táborlakó" is elhagyta a helyszínt. Az MTI információi szerint a nyolc garázdasággal gyanúsított személy bírósági tárgyalására hétfőn kerül sor Egerben.
Minderre azt követően került sor, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.
 A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!