Háromnapos közúti razzia

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség csütörtöktől három napon keresztül a közúton közlekedőket, a nemzetközi akcióban a drog- és alkoholfogyasztás kiszűrésére koncentrálnak.

MTI

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombatig lehet fokozott ellenőrzésre számítani. Napi legalább 8 órában lesznek az utak mentén a hatóságok főként ott, ahol nagyobb esélye van az ittas járművezetésnek.
A kontinens területének jelentős részére kiterjedő közúti ellenőrzés indoka, hogy az ittas, illetve bódult állapotban történő járművezetés Európában és Magyarországon egyaránt kiemelt közlekedésbiztonsági kockázatot jelent. Egyike a három kiemelt oknak, melyek a balesetek bekövetkezésében jelentős szerepet játszanak - olvasható a rendőrség közleményében.
Hozzátették, Magyarországon a szeszesitaltól befolyásolt állapotban okozott balesetek száma évek óta igen magas, minden nyolcadik személysérüléses balesetet alkohol hatása alatt okoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!