Buszos balesetek

A legtöbb buszbaleset a reggeli órákban történik. A pontos okokat egyelőre még találgatják, az Alba Volán vezetése azonban nem kíván ölbe tett kézzel ülni.

B. Kiss László

Az elmúlt évhez viszonyítva két és félszeresére, háromszorosára nőtt az autóbusz-vezetők hibájából bekövetkezett balesetek száma. Ezek között súlyos baleset ugyan nem volt, a dolgot mégsem nézik ölbe tett kézzel a megyei autóbusz-közlekedési vállalatnál. A helyzet javítása érdekében az Alba Volán a megyei rendőr-főkapitánysággal közösen kíván tenni - mondta el lapunknak Kovács István,  a társaság  munkaerőképzési osztályvezetője. Ezt a törekvést példázta az a keddi alkalom is, amikor a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa  - az  éves kötelező oktatás keretében - a buszsofőröknek tartott előadáson a tipikus baleseti helyzetekre hívta fel a figyelmet. A buszsofőrök az utak ászai, ezért nekik kell a többi autósnak példát mutatni, a helyes vezetésre ösztönözni másokat - tűnt ki az előadásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!