Csukafesztivál kiállítással

Csór - Mazsorettek ébresztették a falu lakóit szombat reggel Csóron, mindenkit a II. csóri csukafesztiválra invitáltak.

Kovalcsik Katalin

Az ébresztés és a hívogatás sikeres volt, a focipályán már nyolctól rúgták a bőrt a labdarúgás szerelmesei, kilenckor pedig Csete Krisztián polgármester népes hallgatóság előtt nyitotta meg a fesztivált.

Az első és így a második fesztiválon is elsőként a település legfiatalabb és legidősebb lakóit köszöntötték.

A legifjabb lányka Helt Lili, a kisfiú Egri András. A legkorosabb asszony a faluban - az idén 100 esztendős - Sipos Istvánné, a legidősebb férfi pedig Szabolcsi József.

Az életműdíjat idén a település történetét könyvbe foglaló szerző, Kisari Sándorné Papp Kovács Magda kapta, a 2009-es év embere pedig Csehi Sándor lett, aki egyik "motorja" a település civil életének.

A fesztiválon számos érdekesség - veterán motorok bemutatkozása, vízsátor, kézművesek, játszóház, vasútmodell kiállítás - várta a látogatókat.

A polgármester jóvoltából az elmúlt négy év is megjelent a Fejér Megyei Hírlap hasábjainak segítségével. A megyei napilap településről szóló cikkeit, riportokat, portrékat, híreket olvashattak el ismét a csóriak.

A kiállítás a későbbiekben is látható, valószínűleg lapjai gyarapodni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!