Tűzveszély - senki ne dobja el az égő csikket!

A Magyar Tűzoltó Szövetség arra kéri az utazókat és kirándulókat, hogy gabonatáblák, erdők, nádasok, tarlók, száraz, egybefüggő aljnövényzet közelében égő cigarettacsikket és gyufát ne dobjanak el, mert az tüzet okozhat.

MTI

Dobson Tibor szóvivő szombaton az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy szabadtéri sütéshez, főzéshez csak kijelölt tűzrakóhelyen, szélcsendes időben szabad tüzet rakni, majd gondoskodni kell a tűz eloltásáról.
 A háziállatokat se hagyjuk a tűző napon álló zárt autóban - írta a szóvivő -, mert néhány perc alatt is 50-60 fokra melegedhet fel a jármű, és a benne tartózkodók hősokkot kaphatnak. Napsütésnek kitett helyen nem szabad a gépkocsiban hagyni hajtógázzal működő flakonokat és gázöngyújtót, mert tüzet okozhatnak. Ha felhevült az autó motorja, akkor nem tanácsos száraz aljnövényzetre parkolni, mert a gaz és az autó is lángra kaphat.
  Vízpartokon figyelni kell arra, hogy felhevült testtel senki ne ugorjon be a hideg vízbe, ne ússzon teli hassal vagy ittasan. Természetes vizek esetében a kijelölt helyeket kell keresni és be kell tartani, hogy hidak, kikötők és hajózási útvonalak közelében tilos fürödni. "Gyerekeket ne hagyjunk felügyelet nélkül sem a vízben, sem a vízparton. Ha a sodrás elvisz valamilyen játékot, semmiképpen ne vessük magunkat utána" - írta közleményében Dobson Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!