Bográcsos jókedv

Mezőfalva - A borongós idő ellenére is sokan választották szombati elfoglaltságnak, hogy kilátogassanak a hagyományos Mezőfalvi Vigasságok színhelyére, az iskola udvarába.

Gallai Péter

Menet közben azt tippelgettük  a kollégával, vajon hányan lesznek a programokon, tekintettel arra, hogy ismét hétvégére romlott el az idő. Nos, a  sátrak sokasága, a  gőzölgő bográcsok, a színpadon  sorra fellépők jelezték: a  szemerkélő eső bizony itt nem ronthatja el a kedvet.   A nóta hivatalosan az ebédelőknek szólt, s persze a közönségnek, de bizony akadt, ahol még javában  csak rotyogott a bográcsban az étek. Az iskola kollektívája hatalmas csülkökkel megtűzdelt babgulyást készített, Szentpáli Balázs tanár úr nagy műértelemmel kezelte a fakanalat.                         Igaz, a hölgyek már erőteljesen, de széles mosollyal érdeklődtek  a kollégánál afelől, hogy estebédre  lehet-e tálalni. Persze addig sem maradtak éhen, a szomszédoktól jutott kóstoló, így  nem kellett éheznie senkinek.


Egy házzal odébb a horgászok és a polgárőrök közös sátrába vonzottak az illatok. A hatalmas bogrács mellett Sóki László, a polgárőrség vezetője kínálta az arra járókat.
 Nagy az átfedés a két  társaság között, ezért vagyunk együtt. Hallé - nem pedig halászlé  - készült, illetve kemencében sült hallal is szolgálhatunk. Előbbiből, mivel jelentős mennyiségről van szó, külön  főtt meg a  halhús és külön a lé - avatott be a titokba Sóki úr, majd a gyomrokat tovább izgatva hozzátette, ha estefelé is arra járunk, akkor rác módra készített halat is megízlelhetünk.
 Vasárnap pedig a három nap zárásaként motoros találkozót és felvonulást tartottak  az eseményen több mint száz motorral vettek részt a környékbeli kétkerekezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!