Megint van munka - dolgozik a papírgép

Dunaújváros - Elindult a hármas papírgép szombaton - bő egy hét kényszerpihenő után újra a munkára összpontosíthatnak a Hamburger Dunaújváros Kft. dolgozói.

Körmendi Erzsébet

 

A DH korábban hírt adott róla, hogy április 1-től 10-ig  szüneteltette a termelést a Hamburger Dunaújváros Kft. A leállás idejére szabadságra küldték a cég hetven dolgozóját. Az osztrák Prinzhorn csoporthoz tartozó vállalkozás - két dunaújvárosi papírgépe közül a régebbit - a hármasat  működteti.

Úgy volt, hogy a berendezést egy hétre állítják le, ám április 8-án mégsem indították újra  a  gazdasági körülmények indokolták a pár nap csúszást. A cég  nehéz helyzetbe került: magasak, s  a papírárakhoz képest gyorsabban nőttek a termelési költségek, valamint gondot okoz a hulladékpapír-hiány is.

- Április tizedikén, szombaton indítottuk be újra a hármas gépet. Borotvaélen táncolunk, de mindent megteszünk azért, hogy ne kényszerüljünk újabb ilyen lépésre - mondta dr. Szikla Zoltán, a Hamburger Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója.

A társaság korábbi sajtóközleménye szerint: ha a körülmények nem változnak, a jövőben rendszeresen számítani kell hasonló termelési szünetekre, sőt,  ennél radikálisabb intézkedések is lehetnek. A jelen helyzetre utalva Gyurina László gyárigazgató azt nyilatkozta lapunknak: elbocsátásokról szó sem esett. A kényszerszabadságról,  a leállás alatti bérről most sikerült megállapodniuk a dolgozókkal és a szakszervezettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!