Bajnok a Fehérvár, ezüstérmes a DAB!

Székesfehérvár - A Sapa Fehérvár jégkorongcsapata a bajnoki döntő negyedik mérkőzését is megnyerte. Mivel az aranyhoz négy győzelem kellett, a Volán bajnok lett a DAB ellen.

Agárdy Csaba

Sapa Fehérvár AV19 - DAB.Docler 4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0)

büntetőkkel Sapa: Hetényi - Ackeström, Borhammer, Palkovics 1, Vas M. (1), Ladányi 1, Horváth A., Tokaji, Fekete, Vas J., Kovács Cs. (1), Alen, Jobb, Sofron, Benk, Vaszjunyin, Ondrejcik, Marz 1, Mihály, Nagy G., Kóger. Edző: Jarmo Tolvanen.

DAB: Sevela - Hegyi, Pozsgai, MacSweyn (1), Korol 1, Magosi 1, Vargyas, Orbán, ifj. Azari, Papp V., Kiss Á., Lencsés, Kiss D., Mestyán (1), Szilassy 1, Borsos, Tőkési, Horváth G., Jonkl, Virág. Edző: J. P. MacCallum.

Kiállítások: 12, ill. 18 perc.

A találkozó előtt az egy évvel ezelőtt pontosan február 15-án elhunyt ifjabb Ocskay Gáborra, a fehérváriak egykori kiválóságára, ma már legendájára emlékeztek. A meccs előtti gyászszünetben a szurkolók egy-egy gyertyát tartottak a kezükben...

Mindössze negyvenöt másodperc telt el, amikor Palkovics megszerezte a vezetést a fehérváriaknak. A hazaiak nyomás alatt tartották a dunaújvárosi kaput, de Sevelával az élen az Acélbikák megakadályozták az újabb fehérvári gólt. A harmad második felében azután egyre jobban kontráztak a dunaújvárosiak: a 12. percben Szilassy szépített, sőt, két perc múlva Magosi a vezetést is megszerezhette volna a DAB-nak. Az első játékrészről összegzésül annyit: a bajnoki finálé legjobb, legkiegyensúlyozottabb harmadát láthatták a nézők.

 

A döntő legutóbbi két meccsén előbb hatot, majd öt gólt kapott a DAB a második harmadban. Ezúttal viszont tartották magukat az Acélbikák, és a hazaiak csak a 34. percben tudtak újra vezetéshez jutni. A befejező játékrész Ladányi-góllal kezdődött, majd a 45. percben Korol szépített, sőt, tizenegy másodperccel a vége előtt Magosi egyenlített, jöhetett a hosszabbítás, majd a büntetők. Ebben a hazaiak voltak a jobbak, és bajnokok lettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!