Vonatozó vírus: a 8. utas az újinfluenza

Atlanta - Vietnámi egészségügyi tisztviselők szerdán az eddigi legnagyobb csoportról számoltak be, akiket az új típusú influenza gyógyszerrezisztens vírustörzse fertőzött meg. Mind a hét fő meggyógyult.

nincs nev

A csoport még júliusban utazott együtt egy távolsági vonatúton, korábban nem ismerték egymást - közölték az illetékes tisztviselők a New England Journal of Medicine című amerikai orvosi szaklap legfrissebb számában.
   
A megfertőződött emberek közül hat diák egy kupéban, a hetedik utas egy másik kocsiban utazott, azóta valamennyien meggyógyultak.
   
Az új típusú, H1N1 influenza áprilisi felbukkanása óta mintegy 100 Tamiflu-rezisztens vírust jelentettek világszerte. Az oszeltamivir hatóanyagú Tamiflu egyike annak a két vírusellenes szernek, melyeket a fertőzés első napjaiban adva megelőzhetik a súlyosabb megbetegedést. Az egészségyügyi hatóságok ezért nyomon követik a vírus minden olyan mutálódását, amely a gyógyszerek hatástalanná válását jelezheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!