Bundabotrány - az Újpest cáfolja a Bild értesüléseit

Német sajtóértesülés szerint az Újpest az egyik magyar csapat, amely érintett az európai labdarúgás történetének eddigi legnagyobb bundabotrányában.

MTI

A pénteki bejelentés alapján 13 magyarországi, első osztályú találkozó is szerepel a több mint 200, manipulált végeredményű mérkőzés között. A Bild szombaton úgy fogalmazott: az NB I-ből többek között az Újpest érintett. A fogadási megvesztegetések kilenc országra terjedtek ki, a listán Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina és Magyarország szerepel.
Állítólagos megvesztegetések történtek három Bajnokok Ligája- és 12 Európa Liga-mérkőzésen is. A gyanúsítottak száma meghaladja a 200-at.
"Kijelentjük, hogy az Újpest FC, mint klub semmilyen szinten nem kapcsolható össze az úgynevezett nemzetközi fogadási botránnyal, továbbá a mérkőzések manipulálásával. Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy egyetlen magyar mérkőzést nem neveztek meg konkrétan, így jelenleg még az sem állítható, hogy egyáltalán olyan mérkőzés a vizsgálat tárgyát képezi, amelynek az Újpest FC volt az egyik résztvevője" - olvasható a lila-fehét egyesület által kiadott közleményben.
Az újpestiek szerint csak annyit lehet megállapítani, hogy nem klub- és bajnokságspecifikus ügyről van szó, mivel a hírek szerint UEFA által rendezett mérkőzések és játékvezetők is érintettek.
 "Miután klubunkhoz hivatalos értesítés nem érkezett, érdemi reakció az Újpest FC-től nem is várható. Amíg érdemi, tényszerű információ a vizsgált, állítólagosan magyar érdekeltségű mérkőzésekkel kapcsolatban nem lát napvilágot, klubunk nem kíván többet a német bulvárlap híreszteléseivel foglalkozni" - szögezi le az Újpest.
A lila-fehérek közleménye ugyanakkor jelzi, amennyiben hivatalos felkérést kapnak az ügyben, készek együttműködni az európai és a magyar szövetséggel, illetve az illetékes hatóságokkal, továbbá elhatárolódnak a német bulvárlap eljárásától, amellyel kapcsolatos jogi lépések megtételéről később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!