Géphiba miatt leállt a Hankook

Dunaújváros - Egy keverőberendezés meghibásodása miatt átmenetileg leállt a termelés a Hankook üzemében. A javítás végéig csak a kiszolgáló részek működnek.

Pekarek János



A keverőberendezés javításáig leáll a termelő munka
Fotó: Vohlmann György

A vasárnap éjjeli műszak után, hétfőn reggel hatkor gépmeghibásodás miatt leállt a munka a gyár termelő során  tudtuk meg Roy Katalintól, a Hankook Tire Magyarország Kft. sajtószóvivőjétől.  Egy keverőberendezés romlott el, és mivel ez a technológiai lánc elején található, ezért a javítás befejeződéséig gyakorlatilag leállt a termelés a gyárban. A  fizikai munkások nagy része nem dolgozik, fizetésüket az állásidőre megállapított javadalmazás szerint kapják  mondta a szóvivő.

- Ugyanakkor a karbantartók, a raktárosok, a kiszállítás, a logisztika dolgozói, valamint az üzemirányítás alkalmazottai  továbbra is végzik a munkájukat. A megrendelések teljesítése a raktárkészletből zavartalanul folyik - tette hozzá Roy Katalin. Megjegyezte: a  javítás a vártnál több időt vesz igénybe, mivel olyan  fontos alkatrész ment tönkre, aminek pótlása csak külföldről oldható meg.  A rendelést már feladtuk, a javítást szervező felelősök most dolgoznak azon, hogy melyik országból, milyen útvonalon lehetséges a leggyorsabban megoldani az alkatrész-utánpótlást. A kérdéses berendezés szétszerelve, beépítésre készen várja az új alkatrészt, amely akár órákon belül megérkezhet! - mondta el lapunknak a szóvivő.

A tervek szerint a Hankook helyi gyárában leghamarabb szerdán este tíz órakor, azaz az éjszakai műszak elején indíthatják be a gumiabroncsgyártó berendezéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!