Szerdától ismét UV-B riasztás lép érvénybe

DH - Szerdától ismét nagyon erős lesz az UV-B sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedden az MTI-vel.

Dunaújvárosi Hírlap

A tájékoztatás szerint szerdától a riasztási érték feletti, 7,9 körüli UV-B sugárzás várható, amely az ország nyugati részét és a keleti országrész környékét érintheti. Az északi országrészben és az Észak-Alföldön erős, mérsékelt illetve gyenge UV-B sugárzás várható. 

Az OMSZ közleményében azt kérte: ha lehetséges, a riasztás visszavonásáig napközben 11 és 15 óra között mindenki kerülje a napozást és később is használjon fényvédő krémet. Fokozottan kell ügyelni a napsugárzás okozta leégés elleni védelemre. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy ilyen erős UV-B sugárzásnál már 15 perc is elegendő ahhoz, hogy normál bőrtípusnál bőrpír keletkezzen.

Az OMSZ honlapján olvasható információk szerint az UV-B sugárzás értéke 7,0-től 7,9-ig számít nagyon erősnek, 8,0 felett már extrém mértékű. (mti)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!