Hőség, riadó: Az év legmelegebb napja lehet a mai + 5 tuti tipp a hőség elviselésére!

Dunaújváros - Az év eddigi legmelegebb napja lesz a szerdai, az országban 32-36 fok körül alakul a hőmérséklet!

Dunaújvárosi Hírlap

A legmelegebb Kelet-Magyarországon, a Békéscsaba-Debrecen vonalon várható, ahol akár 36-37 fok is lehet. Budapesten 35 fok körül alakul a hőmérséklet. Az UV-B sugárzás továbbra is extrém erősségű, 8,1-es lesz - mondta Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.


A kánikulai meleg ellenére valószínűleg nem dőlnek majd meg az évszázados rekordok. A legmelegebbet eddig ezen a napon Túrkevén mérték, ott 38,1 fok volt 1931-ben. A budapesti napi rekordot 37,4 fokkal 1928-ban jegyezték fel - fűzte hozzá.

A hőséget némileg csökkenti majd a szerda délután nyugatról érkező hidegfront. Emiatt késő délutántól nyugaton helyenként már erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. Hétvégén pedig már jelentősen enyhül a meleg - mondta a meteorológus. (mti)

Tuti tippek a hőségben:

1. A  közvetlen napsütésben 11 és 15 óra között semmiképp se tartózkodjunk!
    
2. Ne végezzünk fizikai munkát a szabadban!
    
3. Fogyasszunk sok folyadékot!
    
4. Zöldségfélékben és gyümölcsökben gazdag ételeket fogyasszunk!
    
5. A túlzott mértékű alkoholfogyasztást kerüljük, ugyanis az elvonja a folyadékot szervezetünkből. A dh tippje: egy jéghideg sör!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!