Folyamatosan locsolják a város útjait és járdáit is

Dunaújváros - Az első igazi kánikulai nap szerdán tört az országra, már délelőtt harminc fokot mutattak a hőmérők, a perzselő forróság ellen mindenki úgy védekezett, ahogyan tudott.

Gallai PéterFolyamatosan locsoltak a városban, délután fél négykor még harmincegy fokot mutatott a hőmérő
Fotó: Lázár Zsolt/Anda FábiánMár  reggel  locsolóautó járta a város utcáit, hogy a  meleg  aszfaltra szórt vízzel némileg enyhítse a nagy meleget. Persze ez csak minimális segítség volt, hiszen a perzselő napsugarak hatására hamar elillant a permet. 

Az utak mellett a járdákat is locsolták szerdán, ám ez is csak röpke segítséget jelentett a kánikulában. Akinek nem volt muszáj, az nem mozdult ki otthonról, a legmelegebb időszakban harmincnégy fok volt, de még fél  négykor is harmincegyet mutatott  a városházán lévő kijelző.Már  reggel  locsolóautó járta a város utcáit, hogy a  meleg  aszfaltra szórt vízzel némileg enyhítse a nagy meleget. Persze ez csak minimális segítség volt, hiszen a perzselő napsugarak hatására hamar elillant a permet. 

Az utak mellett a járdákat is locsolták szerdán, ám ez is csak röpke segítséget jelentett a kánikulában. Akinek nem volt muszáj, az nem mozdult ki otthonról, a legmelegebb időszakban harmincnégy fok volt, de még fél  négykor is harmincegyet mutatott  a városházán lévő kijelző.


Úgy lett összeállítva az útvonal, hogy minden városrészre kiterjedjen a locsolás, amelyet napi nyolc órában végeznek.  Sajnos tényleg csak rövid ideig tartó eredménye van, hiszen a Vasmű út például tíz perc alatt felszáradt.  Jelen állás szerint  péntekig mindenképpen locsolnak, szombatra egyelőre nem rendeltük meg,  mert lehűlést prognosztizál a meteorológia. Persze ha  mégsem változik az időjárás, akkor ezen módosítunk - tudtuk meg Szendrődi Tibortól, a városüzemeltetési iroda vezetőjétől.

Még több információ a csütörtöki Hírlapban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!