A szerelők hibája: lezuhant a gerenda

Gödöllő-Dunaújváros - Lezuhant és összetört kedden egy vasbeton gerenda az M3-asM31-es építkezésén Gödöllőnél. A gerenda a Ferrobeton dunaújvárosi üzemében készült: nem itt hibáztak.

Pekarek János



Kedden délelőtt, az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában. Egy ember könnyebben megsérült

MTI Fotó: Beliczay László

Nem a Dunaújvárosban gyártott betonelem tört el, hanem a szerelők hibáztak az M31-es autópálya építékezésén Gödöllőnél, ahol kedden leszakadt egy felüljáró. Az új betonelemeket is városunkban rendelték meg. 

Nem mindegy, hogy eltört és leesett, vagy leesett és eltört - érzékelteti a cég szempontjából nagyon is fontos különbséget Juhász Péter,  a dunaújvárosi Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója.

Kizárt, hogy egy ilyen, 28,8 méter hosszú, 26 tonnás  vasbeton elem rendeltetésszerű használat közben eltörjön!  szögezi le a vezérigazgató.  Ezeket a hídelemeket itt gyártottuk, itt vették át az udvaron, egy alvállalkozó szállította az építkezés helyszínére: odáig minden rendben volt. A baleset hajnalán már a helyszínen voltak munkatársaink, és megállapították, hogy a szerelők rosszul készítették el a helyükre emelt vasbeton-elemek ideiglenes, vasszerkezetű összekötését. Valószínűleg egy ütéstől vagy rántástól a  hegesztések elpattantak, a szélső gerenda  mintegy tíz méter magasból lezuhant, az oldalára esett,  s mivel nem ilyen igénybevételre volt méretezve, természetesen összetört. Zuhanás közben visszaütve megsértette a mellette lévő két gerendát is, ezért azokat is ki kell cserélni - összegezte a történteket Juhász Péter.

Az esetről még több érdekesség a pénteki Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!