Lángoltak a bálák a papírgyárban

Dunaújváros - A legdurvább kategóriájú, hármas fokozatú tűz keletkezett a dunaújvárosi papírgyárban tegnap.

Körmendi Erzsébet

Veszélyességi fokozatát tekintve komoly probléma adódhatott volna, ha a papírhulladék-gyűjtőben a lángok továbbterjednek. A végkifejletet illetően viszont bravúrról számolhatunk be, ugyanis mindössze kevés bála égett le. A kár néhány millió forint. 


A  Hamburger-Hungária Kft. gyárigazgatója, Bencs Attila elmondta, háromnegyed tizenegykor észlelték a tüzet az új papírgéphez tartozó egyik modern, tűzgátló falakkal felszerelt hulladéktárolóban. Vagyis  nem a Papírgyári út melletti,  szabadban lévő báláknál keletkezett a tűz,  hanem a gyárterületen, elkülönített tárolóban. A létesítményi tűzoltók perceken belül, a városiak szintén rekord idő alatt  a helyszínre értek, és félórán belül szakszerűen megfékezték a lángokat. A  telephelyen dolgozók felügyelete is nagy segítség volt. 


A gyárigazgató hozzátette: környezeti kár nem keletkezett. A veszélyességi fokozat miatt értesítették a területi  paksi, sárbogárdi  lánglovagokat  is, ám a helyiek eloltották a tüzet, mire a segítő osztagok a helyszínre értek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!