Kevesebben kosaraztak a Steelballon

Dunaújváros - A hétvégén immár tizehatodik alkalommal pattogott a labda a hagyományos, utcai kosárlabda fesztiválon, a Steelballon. A versenyre harminckét csapat nevezett be.

Gallai PéterHatvannyolc mérkőzést játszottak egymással a résztvevő gárdák
Fotó: Vohlmann GyörgyAz indulók négy kategóriában mérkőztek meg egymással, összesen hatvannyolc mérkőzést játszva. Ezeket a  szombati nap során az egyéni és párosdobó versennyel   is megszakították. Előbbit Molnár Tamás, míg utóbbit Baumgartner Balázs nyerte meg.  A csapatok között az ifjúsági fiúk, a felnőtt nők és férfiak, valamint a vegyes összetételű  együttesek szerepeltek. Az indulók négy kategóriában mérkőztek meg egymással, összesen hatvannyolc mérkőzést játszva. Ezeket a  szombati nap során az egyéni és párosdobó versennyel   is megszakították. Előbbit Molnár Tamás, míg utóbbit Baumgartner Balázs nyerte meg.  A csapatok között az ifjúsági fiúk, a felnőtt nők és férfiak, valamint a vegyes összetételű  együttesek szerepeltek. 

Az ifik között a Dream Team (Merkl László, Veszprémi Zsolt, Vígh Zoltán, Imre Miklós) nevű formáció végzett az élen, a felnőtt nőknél  a kissé sem Fakéz SC (Horváth Anett, Knyihár Zsuzsanna, Somogyi Judit, Klein Ágnes) bizonyult a legjobbnak. Az urak mezőnyében a Szabó Balázs, Zétényi Gábor, Kovács Balázs, Andics Bence alkotta Bék Mega Dzsí nyert, a vegyes kategóriában pedig a Snoopy és barátai (Kocsis Andrea, Farkas Zoltán, Korpás Gábor, Baumgartner Balázs) nem talált legyőzőre.

Mivel a fiatalok körében jelentősen csökkent a nevezési kedv a versenyre, ezért  a szervező ifjúsági és sportiroda a jövőre nézve változásokat tervez, hogy ismét visszaállítsák a Steelball korábban kivívott rangját. 

Az elképzelések között szerepel például az is, hogy az általános és középiskolákban házibajnokságok indításával lehetne szélesíteni a bázist, a nevezési lehetőséget pedig kiterjesztenék a régióra és Székesfehérvárra is. Ugyanakkor tárgyalások kezdődnek a Pest Megyei Kosárlabda Szövetséggel, hogy a bajnokság egyik állomása Dunaújváros  lehetne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!