Egzotikus lepkéket is láthat!

DH - Nem tudja, mivel töltse a hétvégét? Csak annyi biztos, hogy szívesen borzongana hüllőktől, vagy gyönyörködne lepkékben? Keszthelyen mindkettőt megteheti!

duol.hu

A dél-amerikai őserdőktől a hazai szekrények belsejéig széles körből merít az a lepke- és rovargyűjtemény, amely állandó bemutatóként nyílt meg pénteken Keszthelyen; a látogatók élő hüllőkben is gyönyörködhetnek vagy akár borzonghatnak tőlük.
Kindl György, a két bemutatónak helyet adó Keszthelyi Városüzemeltetési Kft. kereskedelmi vezetője az MTI-nek elmondta: a helybéli Polgár Zoltán és a zalaszentgróti Sallai György által a közelmúltban megvásárolt rovargyűjtemény került most a városba, amelyet a budapesti Schütz Éva terrarisztikai kincsei egészítenek ki. A helyszín a Festetics-kastéllyal szemben lévő, 1771-ben épült mosóház, amelynek pincéjében a hüllők, padlásterében pedig a preparált lepkék és rovarok kaptak helyet.
Pálinkás Róbert alpolgármester a pénteki megnyitón úgy fogalmazott: Keszthely a múzeumokat illetően eddig sem állt rosszul, de a mostani gyűjteményekkel már a legtöbb bemutatóhellyel rendelkező Balaton-parti településnek számít. Mindez pedig a turisztikai vonzerőt is javítja - tette hozzá.
A tetőtérben a dél-amerikai őserdők azúrkék lepkéitől a hazai pillangófajokon át egészen a közönséges molylepkékig mintegy 1300 színpompás példány került a tárlókba. A rovarok közt óriás szkarabeuszoktól a botsáskákig szintén széles a merítés, a pinceszinten lévő hüllőbemutatón pedig közel ötvenféle gyík, teknős, béka és kígyó mutatkozik be.
A keszthelyi lepkekiállítás egész éven át nyitva tartó tárlatként látogatható, a hüllőket pedig a nyári időszakban, pontosabban szeptember végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!