Válogatottunk szombaton rajtol - az elvárás: a középdöntőbe kerülés!

<strong>Dunaújváros</strong> - Szerdán lejátszotta a világbajnokság előtti utolsó, zárt kapus edzőmeccsét Tatán a magyar férfikézilabda-válogatott Norvégia ellen, ma pedig már Eszékre utazott a csapat.

Gallai Péter

A horvátországi tornára tartó, s nálunk megálló Norvégia ellen lehetett elvégezni az utolsó simításokat a rajt előtt. Az edzőmeccsen  amelyet  37-36-ra megnyertünk  az északiak a nyitott védekezést alkalmazták, így az ez elleni játékot is kiválóan tudta gyakorolni Hajdu János csapata. A fiúk ma még  pihennek, majd pénteken pedig már elutaznak Horvátországba, ahol a világbajnokság ma kezdődik, de a mieink csak holnap mutatkoznak be. 

A szövetség elvárása a legjobb nyolc közé kerülés, de  a játékosok  komolyabb céllal utaznak el ma  Eszékre  az éremszerzést sem tartják kizártnak.    S valóban:  a magyar gárda   képes lehet arra, hogy felálljon a dobogóra, persze ehhez a  maximum, vagy még annál több, s szerencse is kell.

A lebonyolítás szerint minden csoportból az első három-három jut tovább a középdöntőbe, ahová viszik magukkal  egymás elleni eredményeiket. Az I-es ágon az A- és B-, míg a II-esen a C- és a D-csoport együttesei folytatják.  Itt mindegyik csapat játszik a másik továbbjutó trióval. Az elődöntőt az első két helyezett vívja, a vesztesek február elsején a bronzért, a győztesek ugyanezen a napon az aranyéremért  játszhatnak majd.

Csoportbeosztások:

A-csoport (Eszék): Franciaország, Magyarország, Szlovákia, Románia, Argentína, Ausztrália.

B-csoport (Split): Horvátország, Svédország, Spanyolország, Dél-Korea, Kuvait, Kuba.

C-csoport (Varasd): Németország, Lengyelország, Macedónia, Oroszország, Tunézia, Algéria.

D-csoport (Porec): Dánia, Norvégia, Egyiptom, Brazília, Szerbia, Szaúd-Arábia.

A magyar válogatott programja, január 17. szombat: Magyarország  Ausztrália 18.30 óra. Január 18. vasárnap: Románia  Magyarország 17 óra.  Január 19. hétfő: Magyarország  Szlovákia 17.30 óra. Január 21. szerda: Magyarország  Argentína 17 óra. Január 22.  csütörtök: Franciaország  Magyarország 19 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!