Úsznak az árváltozással

<b>Dunaújváros</b> - Az áremelések között fuldokolva meg sem lepődik az ember azon, hogy a közgyűlés is ilyen témákkal foglalkozik csütörtökön. Változnak a konstrukciók az uszodában.

Körmendi Erzsébet


A szülők ezután lelátójegyet válthatnak
Fotó: Lázár Zsolt

A Fabó Éva Sportuszodát vezető Selyem József szerint az önkormányzat mindenkori vezetőinek köszönhető, hogy az országos átlagnál olcsóbban úszhatnak, fürdőzhetnek a dunaújvárosiak, hiszen a közgyűlés határozza meg a jegyek és bérletek árát. Létesítményi főnökként több mint húsz hasonló uszoda jegy- és bérletárait tanulmányozta, mielőtt három lehetséges változatban kidolgozta idei áremelési tervét. A legvékonyabban akkor fogott a tolla, amikor kilenc százalékos drágulást javasol, jegytípusonként eltérő módon. A vendégek számára a piaci árakhoz közelítő emelés lenne a legkedvezőtlenebb. A középút hatásait lehet vitatni: egyesek szerint 14, Selyem József szerint viszont csak hét százalékos emelést tartalmaz, tekintettel a javasolt új konstrukciókra.
A közgyűlés támogatásával bevezetnék a félnapos, a családi, valamint a lelátójegyet. Az országos körkép alatt kiderült ugyanis, hogy a kétórás jegy, illetve bérlet mellett az említetteket alkalmazzák a legtöbb helyen, kedvező tapasztalatokkal. A félnapos jegy kiváló lehetőség nyaranta arra, hogy a délutánt az uszodában töltse valaki, a kétórás jegynél alig többért. A kétórás bérlettel csak nyitáskor és zárás előtt lehetne bemenni úszni. A családi jegy jellemzően két-két főt jelent, a gyerekek közül az egyik ingyen mehetne be a szülőkkel.

Lássunk néhány konkrét adatot a B, vagyis az uszodavezető által kedvezőnek tartott díjváltozási variációból. Az egésznapos felnőtt jegy 430-ról 500-ra emelkedne, a gyerek, diák és nyugdíjas 150-ről csak 180 forintra változna. A családi jegy árát 1180 forintban határoznák meg. A kétórás 230 forint, a félnapos 320 forint lenne, ugyanez az előbb említett kedvezményezetti körnek 150, illetve 160 forint lenne. A szaunajegy 70 forinttal drágulna, vagyis 870 forint lenne idén. Eltörölnék az 50 forintos, úgynevezett kísérőjegyet, mert sok bonyodalmat okozott, a szülők nehezen értették meg, hogy nem kísérhetik a gyereküket egészen a medencéig. Ezentúl úgynevezett lelátójegyet válthatnak a szülők, ami konkrétan megnevezi azt, ahol tartózkodhatnak.
A kiragadott példák is mutatják a csapásirányt. De van szerényebb, valamint egy durvább árváltozásokat tartalmazó táblázat is a közgyűlésen múlik, hogy a három tételsor közül melyiket választja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!