Szamuráj, nyitány, nyílt nap!

<strong>Dunaújváros</strong> - A komor vizsgaidőszak terhei közepette is araszol az élet a helyi főiskolán. Január 12-én, hétfőn egy campustúra várja a diákokat és még e hét szombatján megnyitja kapuit a Campus Club.

Szabó Szabolcs

Campus  Clubra keresztelték a január 10-én, e héten szombaton nyíló szabadidő és fitnesz centrumot, az üzemeltetővel közösen a DF vezetői. A Dózsa György út 35. szám alatt található sportközpont névadói, a DH-hoz eljuttatott közleményben, így fogalmaztak: A Campus Club bár nem magyar szavakból álló név, talán nem túlságosan idegen már a köznyelvben sem. Döntésünk oka az volt, hogy ezzel a névvel bizonyára nem keverik majd össze a térség más szabadidőközpontjaival és az egyre több külföldi hallgatóinknak, partnereinknek is egyszerű, magyarul is értelmezhető elnevezést adjunk. A névadással úgy gondoljuk, kifejezzük, hogy sportközpont mindenki előtt nyitott, nem csak a hallgatóké, illetve utalunk a sportban már elterjedt, közérthető nyílt versenyekre is.

Az épület mellett kapott helyet Farkas Zsófia Vasszamurájok 1-2 című szobra, melyeknek köszönhetően tovább bővült a városban felállított köztéri kortárs művészeti alkotások száma is.  A diákvadászat továbbra is menetrend szerint folytatódik a DF-en. Hétfőn tíz órától ismét egy informatív nyílt nap várja majd az egybegyűlteket. Sőt, egy rendkívüli programot is feljegyezhetnek az érdeklődők január 17-én. A műszaki szakok egy összefont családi napra várnak minden érdeklődőt a főiskolán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!