Ötvenmillió forintot osztanak szét a kis- és középvállalkozások között

<b>Dunaújváros</b> - A munkahelyteremtő támogatásra folyamatosan lehet pályázni a helyi kis- és középvállalkozásoknak. Az első kérelmeket most bírálja majd el a szakbizottság.

Szabó Betty

A kis- és középvállalkozások támogatására ötvenmillió forintos keretet különített el a tavalyi év költségvetéséből az önkormányzat. A felhívás szerint a cél a foglalkoztatási helyzet javítása, éppen ezért azokat a pályázókat segítik, akik vállalják, hogy munkahelyet teremtenek.

Az első körben beérkezett, formailag is mindenben megfelelő pályázatok ezen a héten szerdán kerülnek a gazdasági bizottság elé - az Innopark Kht. ugyanis csak fogadja, összegyűjti a jelentkezéseket, a végső elbírálás azonban a szakbizottság dolga.
Gere János, az Innopark Kft. ügyvezetője elmondta: holnap három pályázó formailag mindenben megfelelő pályázatáról döntenek: ebben a körben a három pályázó esetében összesen tizenöt létesítendő munkahelyről van szó. A tizenöt létesítendő munkahely után maximum 500 ezer forintos, egyszeri támogatás adható - itt mindegyik esetben nyolcórás, teljes idejű foglalkoztatásról van szó, tehát az ötvenmillió forintos keretből összesen hét és félmillió forintot vinne el a három pályázó a tizenöt újonnan létesítendő munkahelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!