Kényszerű téliszünet-hosszabítás a Széchenyiben

<strong>Dunaújváros</strong> - Fagyos termek várták 2009 első tanítási napján a Széchenyi István Gimnázium diákjait és pedagógusait. A nulladik órákat még megtartották, a folytatás azonban már elmaradt.

Szabó Szabolcs- Mióta itt dolgozom, ehhez fogható eset még nem fordult elő a Széchenyiben - kezdte mondandóját kabátba burkolózva irodájában az intézmény igazgatója, Fábián István.

 A szokásoknak megfelelően az óév utolsó tanítási napján, december 20-án lekapcsoltuk a fűtést, hiszen kezdődött a téli szünet. A tetőtér beépítése óta ugyan már többször akadtak kisebb problémák a fűtéssel, de ezek szinte csak a harmadik emeleten jelentkeztek, néha. A szakemberek már többször is jelezték, hogy van egy pár kontrás radiátor, de nagyobb fennakadás eddig nem történt az intézmény fűtése során. Az eredeti tervek szerint december 30-án érkezett volna egy szakember, aki átnézi a hibás radiátorokat, ám mivel a Béke városrészben is felmerült valami probléma, így ez a felülvizsgálat elmaradt - tette hozzá Fábián István. 

Nem lehet ellógni: pótolni kell  az elmaradt órákat a diákoknak!  

Hétfőn reggel, az idei első tanítási napon már meglehetősen fagyos hőmérséklet fogadta az iskolába érkező diákságot. A tantermekben mindössze hat és tizenkét celsius fokot tudtak csak mérni. A  nulladik órákat   sok mozgással dúsítva, kabátban   ugyan még megtartották az intézményben, ám az első órák már elmaradtak, így egy kényszeres pihenőnappal meghosszabbodott széchenyisek téli pauzája. Hétfőn délelőtt egy kihalt és meglehetősen hűvös intézmény fogadott minket. Bár a radiátorok és fűtőtestek már árasztottak némi meleget, feltehetően több napba is beletelik majd, mire teljesen átmelegszenek az iskola termei.


Bővebb információk a keddi Hírlapban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!