Helyszíni szemle

<strong>Mezőfalva</strong> - Tragédiával végződött a múlt pénteki mezőfalvi baleset és csak a szerencsén múlott, hogy nem lett még több áldozata. A helyszínelő rendőr lélekjelenléte és bátorsága akadályozta meg a lincselést! Infografikánk segítségével nyomon követheti a tragédia mozzanatait...

Pekarek JánosA mezőfalvi baleset helyszínét ábrázoló grafikánkon látható, honnan és hol közeledett a motorkerékpáros, és hol állt a személyautó. A bekanyarodó motor kb.  kétszáz métert tett meg (Infografika: A.F.)


Végre majdnem minden érintett részvételével nézhettük meg Mezőfalván az egy hete történt, tragikus kimenetelű közlekedési baleset helyszínét. Ahogyan  akkori tudósításunkban beszámoltunk róla: szeptember 5-én tizennyolc óra harminc és  negyven perc között a Rákóczi utcában személykocsiba rohant egy motorkerékpár, amelyet a 21 éves, roma származású E. I. jogosítvány és bukósisak nélkül vezetett. A motor utasa, a 14 éves K. M., aki szintén sisak nélkül motorozott, az ütközéskor életét veszítette.

 

Mint a helyszínen kiderült: a személyautó vezetője nem is láthatta a nagy sebességgel felé közeledő motorkerékpárt, amely egy kétszáz méterre lévő mellékutcából kanyarodott ki. Az autó romák által megvert vezetője elmondta: ma is fél, családjával együtt. 

Helyszínvázlatunkon is látható, hogy a személyautó (egy régi típusú, fehér Mazda 626-os), amelyet névtelenséget kérő tulajdonosa vezetett, a Dunaújváros-Sárbogárd országút belterületi szakaszán, a város  felől érkezve, jó látási viszonyok közepette fordult jobbra a Rákóczi utcába  amelynek közepe táján indexelés után lassan, nagy ívben balra kanyarodott, a tulajdonos családi háza elé, le az aszfaltozott útról, a behajtó gyepére. Már a  gyepen állt a kocsi, amikor belecsapódott a már erőteljesen fékező, az egyébként száraz úton többször is meg-megcsúszó, a sóderos útpadkára sodródó motor, a jobb hátsó kerék magasságában. Az ütközéstől az autó kereke elhajlott, a futómű hátsó hídja megrepedt. Az ütközés helyét olajfolt jelzi.

A motor utasa, a 14 éves kislány mintegy húsz métert repült a levegőben, át a Mazda felett, és az úttestre esett. A csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedő 21 éves motoros azonnal  felpattant, és kiabálva az aszfalton fekvő lányhoz rohant. 

A személyautó vezetője ekkor már kiszállt, figyelmeztette a fiút, hogy az utasának súlyos belső sérülései lehetnek  ám hiába. A fiú élesztgetni próbálta utasát, közben azt kiabálta, hogy nekem végem, mit tettem, börtönbe megyek! Miután értesítették a mentőket és a rendőröket, a személykocsi vezetője az autó mellett várta a helyszínelést.  

Perceken belül, a mintegy száz méterre lévő  Kinizsi utcából megérkezett a lány rokonsága, egyre nagyobb számban. Felemelték és az útszéli gyepre vitték az életjelet nem adó lányt. Megérkezett a mentő, majd a helyszínelő rendőr is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!