Háromnapos borünnep

<strong>Dunaföldvár</strong> - Főzőverseny, szüreti virtuskodás, garabonciások, vásári komédia, gólyalábasok és ezer főre készített szüreti tokány vár mindenkit e hétvégén Földváron.

Szigeti SándorTáncosokban, vásári komédiásokban és mindenfajta látnivalóban idén sem lesz hiány DunaföldváronHárom napra ismét benépesül a Várudvar és környéke.  Péntektől vasárnapig rendezik ugyanis a hagyományos szüreti fesztivált Dunaföldváron, egyúttal a földváriak kilencedik találkozóját.  A településre több száz vendéget  várnak, ugyanis nemcsak a hat magyarországi Földvár nevű település delegációi érkeznek, de megünneplik a németországi Weikersheimmel tizenöt éve fennálló testvérvárosi kapcsolatot is.

 

Szombaton egy hatalmas kondérban ezer főre készül majd a jóféle borral ízesített földvári lecsós szüreti tokány. Aki szeretné megkóstolni, jól teszi, ha időben érkezik, ugyanis a szervezők tájékoztatása szerint már több száz előzetes jegyigénylés futott be a nem mindennapi lakomára. A programok délután kettőkor kezdődnek, öt órakor szüreti virtuskodás, este fél nyolctól  Zanzibár-koncert, majd tűzijáték és Generációk-koncert lesz. 

Vasárnap tíz órakor rajtol  a Szüret ízei főzőverseny a vár alatti Templom utcában. Aki érez magában elég rátermettséget,  megpóbálhatja a helyi főzőmesterek  elől elhódítani az első díjat. Délután vándormuzsikusoké, garabonciásoké, vásári komédiásoké a főszerep, s nem marad el a feldíszített szekerek, fogatok felvonulása sem. Vasárnap öttől néptáncgála zárja a szüreti napokat: fellép többek között a beloianniszi és a Vasas Táncegyüttes is.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!