Semmelweisek, közöttünk

<strong>Dunaújváros</strong> - Az egészségügyi dolgozók Semmelweis napi ünnepségén számos kitüntetés gazdára talált, valamint a soros előléptetéseket is a rendezvény keretében ismertették. <a href="http://www.dh-online.hu/fooldal-legfrissebb/20080709_semmelweisek"#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Szabó Betty

Nemrégiben névadója előtt tisztelegve Szent Pantaleon ünnepséget tartottak a helyi egészségügyi intézményben, most a szakma egy jeles alakja előtt tisztelegve gyűltek össze ünnepelni a kórházi dolgozók. 

Köszöntőjében dr. Máté-Kasza László főigazgató megemlékezett Semmelweis Ignácról, aki több mint 160 éve vezette be a bécsi I. számú Szülészeti Klinikán zseniális felismerésen alapuló módszerét, a gyermekágyi láz megelőzésére. A főigazgató beszélt Semmelweis pályafutásáról, arról, hogy kiközösítette, megbélyegezte őt a szakma, és megemlítette: a magyar orvos hazájában sem lehetett próféta. Az intézmény szervezeti átalakítására a vezető mellett Cserna Gábor humán alpolgármester is kitért, később arról beszélt, hogy hallgatni, súlyos és fontos tényeket elkendőzni, különös tekintettel arra, ha emberek gyógyításáról van szó, minden korban hiba. Hozzátette: ki kell mondani, az egészségügy válsághelyzetbe került, a problémákat leginkább a finanszírozás rendezésével lehet kiküszöbölni. 

A beszédek után átadták az elismeréseket, az érintetteket dr. Mészáros Lajos stratégiai igazgató méltatta. 

Kiváló dolgozó kitüntetést kapott dr. Somorácz György, az infektológia (fertőző) osztály főorvosa, Benke Edit, a központi műtőszolgálat részlegfelelős szakasszisztense, Rádonyiné Ősi Márta, az általános sebészet főnővér-helyettese, valamint Dzsugánné Horváth Gabriella, a munkaügyi csoport tb-előadója. 

Főigazgatói dicséretben részesült dr. Kovács Krisztina, a pszichiátria osztályvezető főorvosa. A stratégiai igazgató dicséretét kapta Vinis Zsuzsanna, a rehabilitációs munkacsoport gyógytornásza. Orvos-igazgatói dicséretet vehetett át dr. Szabó Zoltán belgyógyász adjunktus. Az ápolási igazgató is dicséretet adott át, mégpedig Barta Lászlónénak, az általános sebészet megbízott főnővérének. A gazdasági igazgató pedig Bencze Árpádnéra, a pénzgazdálkodási osztály pénzügyi csoportvezetőjére gondolt dicsérete odaítélésekor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!