Ha újra itt a nyár...

<strong>Dunaújváros</strong> - Bár a közgyűlésen elhangzott, hogy optimális esetben augusztus elsején megnyithat az élményfürdő, más forrásból arról értesültünk: a világ legnagyobb csodája lenne, ha jövő hónaptól valóban üzemelne az objektum. <a href="http://www.dh-online.hu/fooldal-legfrissebb/20080704_"#000080"><strong>>>></strong></font></a>

Szabó BettyVajon újabb nyár telik el élményfürdő nélkül a dunaújvárosiak számára?


Bár kevesen mondták ki eddig, de egy eleve elvetélt gazdasági ötlet mentén, az aktuális választásokra (2006) koncentrálva ejthetően anyagi haszonszerzési indokkal született a döntés: Dunaújvárosban épüljön élményfürdő 3,4 milliárd forintos beruházással, húsz év alatt 5,4 milliárd forintos törlesztési kötelemmel.  A beruházás mögött megbúvó egyéb indítékokra ékes bizonyítékul szolgáltak azok a teljesítés igazolások, melyek alapján már akkor több százmillió forintot fizettek ki,  (2006 őszén)  mikor még egyetlen kapavágás sem történt az érintett területen. A fürdővel kapcsolatos visszásságok azóta megszokottá váltak: most  azon folyik a vita, hogy az augusztus elsejei nyitás meghirdetése politikai sakklépés, vagy átgondolt döntés eredménye-e.


Még több érdekességet tudhat meg a Hírlap szombati számából!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!