Betörtek a DS-hez!

<strong>Dunaújváros</strong> - Betörtek a főiskola Kallós utcai épületébe csütörtökre virradó éjszaka. A Rádió 24 mellett ott működik a DS Televízió is. A cég bérelt irodáját kifosztották, több millió forint a kár.

Szabó Betty

Sorozatos betörések után most a DS Televízió bérelt irodáját pakolták kiA munkatársaitól értesült csütörtökön reggel, valamivel kilenc óra után  az eseményekről Varga Richárd, a DS Televízió ügyvezetője. Mint elmondta: megérkező kollégái már nyitva találták az irodájuk ajtaját, a ketté tört zárbetét a földön hevert. 

Azonnal értesítették a rendőrséget, a kiérkező egyenruhások aztán a helyszínelők megérkezéséig a tévéseket sem engedték be  irodájukba. Az ajóban állva vethettek csupán egy pillantást a helyiségbe, a  rövidszemle alapján biztos, hogy elvittek három HD kamerát, ebből kettő Sony, egy  pedig Panasonic márkájú volt.  A számítógépből kiszerelték a winchestert, amin különféle  grafikai elemek, általános vágóképek, az elmúlt két hét alatt forgatott és régebben készített  anyagok voltak. 

Elvittek két statívot is, az egyik állványt ráadásul múlt héten vasárnap vette 160 ezer forintért  tette hozzá Varga Richárd, majd elkeseredetten megjegyezte: az ellopot kamerák közül az egyik a nagyvenyimi önkormányzat tulajdona. Mivel cégük üzemelteti a Venyim TV-t is, emiatt néhány eszköz náluk, a DS Televízió irodájában volt. 

A kiérkező rendőrök szerint a földszinti konyhaablakon át mászott be az elkövető, és úgy törte föl a tévések  bérelt helyiségét. Az azonban furcsa - tette hozzá Varga, hogy a Rádió 24-től egy szinte értéktelen rádiótelefonon kívül most semmit nem vittek el. Most  hangsúlyozta a tévé ügyvezetője, hiszen ez a betöréses eset már a sokadik   az elmúlt két-három év során. Holott az épületet őrzik, állandó portaszolgálat működik, csak úgy lehet bemenni, ha valaki a portán át bejelentkezik. 

Varga szerint korábban már pénz is tűnt el a házból, volt, hogy winchestereket, dvd-lejátszókat szereltek ki a Rádió 24 számítógépeiből   ami időigényes munka. Varga Richárdnak gyanús, hogy az épületbe valaki olyan jár be lopni, akinek kulcsa van, valamelyik ablakot pedig azért nyitja ki aztán az elkövető, hogy ne legyen egyértelmű, hogy  kulccsal ment be. De ez csak gyanú...

Varga egyelőre nem tudja, mi lesz a tévéjükkel, az viszont biztos, hogy feljelentést tesz a rendőrségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!