Mosolyországban

<strong>Dunaújváros</strong> - Egyhetes programsorozattá bővítették a gyereknapot a Hétszínvirág és a Napraforgó Bölcsődében. A monstre kínálatban gipszöntés, aszfaltrajzolás, sőt még a Kabócák koncertje is szerepelt.

Szabó SzabolcsIgazi mosolyország várta a Hétszínvirág és a Napraforgó Bölcsőde picurkáit ezen a héten. Az egy hetesre hízott rendkívüli gyereknapi maratonon rengeteg meglepetés és sok játék várt az apróságokra.

A hétfői nyitónap játékcunamija után kedden a hétszínvirágosok jártak vendégségben a Napraforgóban, majd tegnap igazi közös fiesztára került sor, immár a Barátság városrészben található intézményben. Az  alkotótáborban gipszöntés, aszfaltrajzolás, sőt még egy ünnepi Kabócák-koncert is szerepelt a sokszínű programban. Ottjártunkkor Gucsi Istvánné, a bölcsőde vezetője elmondta, hogy a Hétszínvirág  a város egyetlen bölcsődéje, ahol a sajátos nevelési igényű  gyerekek együtt fejlődhetnek ép társaikkal. Az egyhetesre bővült gyereknappal az integrált nevelés fontossságára és eredményeire is fel kívánták hívni a figyelmet.

 

A maratoni gyereknap kínálatából természetesen a szülők sem maradhattak ki. Ők szerdán egy bemutatókkal dúsított családi napon ismerkedhettek a bölcsis hétköznapokkal. Az 1950 óta nemzetközileg ünnepelt gyereknap felvezetése városszerte mozgalmasnak bizonyult. Több iskolában, óvodában várták játékos  programok a gyereksereget. Az Arany János iskolában például középkori várjáték és lángosevő-verseny is szerepelt a feladványok között. A hagyományokhoz hasonlóan a Családi Hétvége záró rendezvényén, vasárnap egész napos műsor és izgalmas kalandpark várja majd az ünnepelteket és szüleiket. Május 25-én a Dózsa mozi is  gyereknapi vetítéssel kedveskedik. Vasárnap délelőtt tíz órától a Hangya boy című filmet tekinthetik meg a gyerkőcök. Ne feledjék, egyszer mindenki volt gyerek, tehát játékra fel vasárnap!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!