Finoman, de árad a Duna

Dunaújváros - Csodás idő, enyhén áradó folyó, a híd átadása óta nem üzemelő komp. A volt kempingben viszont folyik a munka, és horgászok is kimentek a partra.

Szigeti SándorAz elmúlt napok esőzései után árad a Duna, és ebben nincs semmi meglepő. A szabadstrandnál lévő diszkó teraszáról nem is hordták el a homokzsákokat, lehet, hogy nemsokára ismét szükség lesz rájuk. A víz  jön kifelé, egyelőre azonban senki (semmi) nincs veszélyben.

 

A szabadstrandnál lévő horgászok nyugalma zavartalan.  Még a kíváncsi újságírók (Dunaújvárosi Hírlap) és a kemping területén dolgozó munkások (távol vannak) sem törik meg a csöndet. Messze, a kempingben fürge markológép termeli ki a földet. Mintha egy óriási vakond járt volna környéken: fél méteres magasságban áll a feltúrt föld: épül a közműhálózat.

A hajóállomásnál nem jár már a komp, az itt itt várakozó hajókon viszont zajlik a karbantartás. A Rév Büfé délután egy órakor nyit, egyelőre üresek az asztalok.

A szabadstrandhoz visszaérkezve tovább  sűrűsödnek a horgászok. A többség pontyra megy, és nem is sikertelenül. Az árnyasabb részeken jár a hal, többen is két-három szép potykával indulnak hazafelé.

Az egyik hétvégi háznál fiatalok készülnek tavaszi rendezvényhez: a bogrács alatt már vidáman ficánkol a tűz. De az áprilisi Nap ereje is szokatlanul nagy. Az elmúlt hetek  időjárása pedig nemcsak a folyót duzzasztotta: sok eső miatt a növényzet szokatlanul buja és zöld, és csak egyre-egyre nő tovább.  Lassan kaszálni kellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!