Bolsevista trükkök

<p align="justify"><strong>Marlow mester elhúzott nyaralni, vélhetően nem a hétvégi nyereményből tette, mert különben maximum Zanatig jutott volna. Így a héten helyettes szakértő osztja az észt - csütörtökig hatalmas arccal és lehengerlő magabiztossággal, akkor majd kiderül, milyen buszjegyre futotta a megérzésekből. </strong></p>

nincs nev

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kolléga remekül hozta a Hamburg, a Blackburn, a Bayern és az Anderlecht győzelmét. A kiszemelt orosz-svájci duója (Tom Tomszk és Basel) viszont rútul cserben hagyta, mivel a tuti győzelem helyett mindenketten sovány malac ikszet bírtak kiizzadni, romba döntve Marlow barátunk karibi luxusútját. Mindehhez hozzájárult még, hogy magyar meccsekre is tippelt - tisztes úriember ilyent azóta nem tesz, amióta a környező országok fogadóirodái sikítófrászt kapnak az NB I-es meccsektől. Az átalakított Diósgyőr nagyon simán kapott ki a Siófoktól, a Nyíregyháza pedig Tatabányán nyert 1:0-ra - a hazaiak edzője titokzatos nyilatkozatban közölte, hogy csak most szembesül több ténnyel. (Nem tudni, hogy mire gondolt, már a felkészülés során látnia kellett, ha valamelyik játékosának a technikai képzettsége mindösszesen azt teszi lehetővé, hogy az illető folyamatosan az ivarszervével vezesse a labdát.)

Az Atletico-Besztercebánya meccsen nem tapogatott rossz helyen Marlow kartárs azzal a reménybeli döntetlennel, a spanyolok azonban valahogyan érvényesítették a két bajnokság közötti különbséget, a 1:0-ás győzelmük továbbjutást ért, mivel Romániában is sikerült egyet bepiszkálni (2:1-es meglepetés-zakó).

Mint bukméker-deputy inkább trendekre próbálom felhívni a figyelmet, ellentétben Marlow bajtárssal, aki hosszas megfontolások után vállalja az egy szem, tuti kimenetelt, és átlagosan 10/7-es, bámulatos teljesítményt nyújt - a múlt hétvégét most ne számítsuk.

A BL-selejtezők körül szimatolva az FH Hafnarfjordur-Bate Boriszov meccs lehet érdekes: az izlandiak egy Feröer-szigeti csapatot nyomtak le úgy, hogy a hazai 4:1 után idegenben ikszeltek. A fehérorosz bajnok épp annyival kapott ki, amennyivel otthon nyert (2:0) a ciprusi APOEL ellen, ami talán egy X2-s esélyt megér valamelyik irodánál. Kazahsztánban nem nagy élmény a vikingeknek futballozni, így aztán mély levegővel az Astana-Rosenborg is meghúzható 1X-re, mint ahogy a Zilina-Slavia Prága is. Ámbár a szlovák bajnok majdnem felkerült a labdarúgás szégyentáblájára, amiért kis híján kikapott otthon a luxemburgi bankárok és RTL-es műsorvezetők csapatától, de végül 5:4-re nyert. Hasonló kimenetel elképzelhető a Domzale-Dinamo Zágráb összecsapáson (1X), bár a horvátok kétségkívül erősebbnek tűnnek - de mi már láttunk horvát bajnokot ronggyá égni szakadó esőben (Split-Debrecen). És hogy Marlow mester szellemét idézzük: tegyük fix kettőre a Ventpils-Salzburg meccset. A hazaiak az első körben összesítésben 4:4-re végeztek a walesi csempionnal, otthon 2:1-re nyertek. Ebből kiindulva egy erősebb csapat talán nem akar a visszavágón is izzadni a bajnoki sorozat közben, ráadásul úgy, hogy nem éppen közönségcsalogató ellenféllel kínlódik. Ha mégis kikapnak, megérdemlik a sorsukat, amiért elrontják az ígéretes tippsort.

Ha valakinek mindez nem tetszik, tegye meg hazaira az izlandi bálnavadászokat, vendégre a kazah olajmunkásokat, a csehszlovák és jugoszláv újraegyesítésnél pedig játssza meg mindhárom esélyt, így ha anyagi nyereségre nem is tesz szert, legalább elmondhatja, hogy eltalálta a megjósolhatatlant. Ja, és veresse meg 2:1-re a Mozart-golyókat forgalmazókat.

Aki pedig bosszút állna Marlow kolléga nyaralásának szétzúzásáért, az vegye szemügyre a Khimki-Rubin Kazany orosz bajnokit. A pályaválasztó csapat 18 meccsből nyolcat hozott döntetlenre és ugyanannyi gólt lőtt, mint ellenfele (szintén 18), igaz a vendégek, nyilván a nemzetközi kupa miatt, kettővel kevesebb meccset játszottak. A meccs ikszért ordít - de itt jön az igazi bolsevik trükk, a szakértelem: vajon kinek a győzelmébe fordul a látszólagos azonos esély?

(Spades)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!