Uszoda helyett

Dunaújváros (szb) - A város szerdán elfogadott költségvetéséről és az uszoda nagyszabású fejlesztési elképzeléseiről tartottak tegnap sajtótájékoztatót. A helyszín - a témához illően - a Fabó Éva Sportuszoda volt. <br />

nincs nev

- Reális, működőképes és célirányos - e három szóval jellemezte dr. Kálmán András polgármester a város - rendkívüli közgyűlésen elfogadott - költségvetését. A sportuszodában tartott sajtótájékoztatón a városvezetőn kívül részt vett Dancs Zoltán, a Pannon Consulting Gruop Kft. vezetője. Ez a cég és a Zala Art Kft. készítette el - stratégiai szövetségben - az uszoda fejlesztésének tanulmánytervét. Az építész irodát az ügyvezető, Czigány István képviselte, aki a sajtótájékoztatón bemutatta a komplexum látványtervét. Elhangzott: három ütemben valósulna meg a szállodával, konferenciarészleggel, új sportmedencével, élményfürdővel bővített wellness és szabaidő központ a jelenlegi uszoda területén.
(Folytatás a 3. oldalon.)(Folytatás az 1. oldalról.)A polgármester a költségvetéssel kapcsolatban elmondta: reális, mert biztosítja a kötelező feladatok ellátását, az ez évi büdzsé nem tartalmaz megszorítást. A fejlesztéseket célkitűzésként kezelik, kiemelt figyelmet és pénztámogatást szentelnek a közterületek karbantartására. Kálmán elmondta: a Dunaferrel folynak a tárgyalások a sportingatlanok kezelésére, az üzemeltetésre a város 200 millió forintot különített el. Ugyanennyit szánnak pályázati lehetőségekre, önrészként. A polgármester felhívta a figyelmet a tervbe vett infrastrukturális fejlesztésekre, mint mondta: a pentelei városrészt és több óvárosi utcát érintő beruházást kiemelten kezelnek. A város vállalta a főiskola előtti parkosítás teljes költségét, ez a kifizetés is az idei költségvetést terheli meg. Az ellenzéki vádaskodásokra - melyek ez elmúlt évek eladósodási folyamatát taglalták - válaszolva a polgármester elmondta: a piac, a színház, a Petőfi tér, a Bartók tér átépítése csak néhány a fejlesztések közül, nem igaz tehát, hogy semmi nem történt a városban.
Az uszoda helyére több egységből álló komplexumot terveznek. Pontos költségvetés még nem készült, de az első ütem, az élményfürdő kétmilliárd, a konferenciarészleg kialakítását, az uszoda teljes rekonstrukcióját és egy új sportmedence építését tartalmazó második ütem 3 milliárd forintba, a 110 szobás szálló megvalósítását tartalmazó harmadik ütem kétmilliárd forintba kerülne. A pontos elképzelésekről hétfői lapszámunkban olvashatnak. Néhány látványtervet is mellékelünk írásunkhoz. Legkevesebb hétmilliárd forintos beruházás lenne az uszodai fejlesztésFotó: Lázár Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!