Tavaly tovább csökkent a magyarországi üdítőitalok és gyümölcslevek átlagos cukor- és kalóriatartalma, így jelenleg 45 százalékkal alacsonyabbak ezek az értékek, mint 2010-ben.
A szakszövetség korábban tett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb.
Egyre kevesebb üdítőt és gyümölcslevet vásárolnak Magyarországon, az éves szinten 170 milliárd forint termelési értéket előállító gyártók tavaly 8 százalékkal kevesebb terméket adtak el a magyar piacon, mint az előző évben - közölte a Magyar Ásványvíz, Gy
A kalóriadús üdítőitalokra és az ugyancsak hizlaló, silány minőségű ételekre (junk food) kirótt különadóval vetne véget az egészségtelen táplálkozásnak a gazdag országokban az ENSZ táplálkozási jelentéstevője, Olivier de Schutter, aki megtiltaná azt is, h