Káposztás tészta, kelkáposzta-főzelék, székelykáposzta, rakott kel. A fantasztikus káposzta, a magyar konyha népszerű és egészséges alapanyaga. Az őszi-téli időszak a káposztafélék igazi szezonja, a káposzta áll az Európai Friss Csapat közleményének közép
A bagolylepke és a káposztalepke hernyói, októberben elején főleg a káposztafélékben okozhatnak súlyos kárt. Minél nagyobbak, annál jobb az étvágyuk, gyakran a teljes levélzetet lerágják a növényekről.
Az többé-kevésbé ismert az emberek előtt, hogy miért eszünk karácsonykor halat. Először is az idők során egyre enyhültek a szigorú böjt szabályai, és a hal fogyasztását engedélyezte az egyház már szenteste is.
Miután elénekeltünk a Csendes éjt, a család az újrahasznosított PVC-palackokból gyártott asztalhoz ült, és elkezdte szisztematikusan bekebelezni az ünnepi fogásokat.
A töltött káposzta szinte minden család karácsonyi menüjének alapeleme. A kérdés csak az, hogy milyen káposztából készüljön ez a tradicionális ünnepi étek.
Székely, rakott, savanyú, párolt – és még ki tudja, hányféle finomság készíthető ebből a zöldségből. A Távol-Keleten újraértelmezték, ha megnézik, garantáltan leesik az álluk.
Nyíregyháza - A hűvösebb idő, az ünnepek közeledte már rábírja a háziasszonyokat a testesebb ételek elkészítésére. A töltött káposzta alapvetés, de vannak még finom káposztás ételek.