Bulvár

2017.07.18. 15:17

Te is használod őket! Mutatjuk a világ legmocskosabb tárgyait

Nem is gondolnánk, hogy van egy csomó igazán mocskos dolog, ami után kétszer is meg kellene mosni a kezünket.

Az okostelefont általában naponta több tucatszor vesszük kézbe, még ha egy pillanatra is. Ennek ellenére maximum letöröljük a képernyőt a pólónkkal, de sokkal alaposabban nem tisztogatjuk. Pedig kellene! Orvosi kutatások kimutatták, hogy az emberi bőrről rengeteg vírus, baktérium kerül át a telefonra, sőt E. coli, Staphylococcus és Streptococcus baktérium is. Szóval ajánlott lenne legalább a bacik nagy részét eltüntetni egy tisztasági kendővel vagy valami speckó telefontisztítóval.

A mosogatószivacs csakúgy nyüzsög a baktériumoktól. A kutatások már bebizonyították, hogy ez a szivacs messze a legmocskosabb dolog a háztartásban, még a WC ülőkénél is veszélyesebb. És kellemetlen erről beszélni, de bizony a fogkefe tartóval sem árt vigyázni. Érdemes lefedni, vagy berakni a szekrénybe, mert a fürdő levegőjében bizony sok-sok olyan dolog lebeg, ami mondjuk a WC öblítésekor kerül a levegőbe, a fogkefe különös hatékonysággal gyűjt össze mindent a környezetéből.

Szerencsére az emberi test kifejleszti az ellenálló képességét fentiekkel szemben, de nem árt tisztában lennünk azzal, hogy rengeteg potenciális veszélyforrás van, ahonnan elindulhat egy kivételesen durva fertőzés, aminek már nem tudunk ellenállni. De azért annyit javaslunk, hogy mossunk alaposan kezet rendszeresen.

Ha még több veszélyforrásra kíváncsi vagy, olvasd tovább a cikket a nuus.hu-n!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!