Bulvár

2012.02.22. 12:13

Oscar-díj: Jean Dujardin beteg, de ott lesz a gálán

Lázas, hörghurutja van és ágyban fekszik, de a remények szerint ott lesz a vasárnapi Oscar-díjátadó gálán Jean Dujardin francia színész, akit A némafilmes című alkotás főszereplőjeként jelöltek a legjobb férfi színész díjára.

MTI/AFP

"Bízunk abban, hogy a hét végére jobban lesz. Tudják, miért..." - fogalmazott az esélyesek között emlegetett színész legújabb, Les Infidéles című filmjének forgalmazója kedden.

A francia színész óriási sikert aratott A némafilmesben, amely Michel Hazanavicius rendezésében készült. Elnyerte a legjobb férfi színész díját a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, Golden Globe-díjat kapott és a brit televíziós és filmes akadémia (BAFTA) is őt tüntette ki díjával.

A vasárnapi Oscar-gálán Dujardin olyan színészekkel szerepel egy listán, mint George Clooney és Brad Pitt. Őket az Utódok, illetve a Pénzcsináló című filmekben nyújtott alakításukért jelölték. Díjban reménykedhet ebben a kategóriában Gary Oldman, a Suszter, szabó, baka, kém című film főszereplője, valamint Damián Bichir, aki az A Better Life című filmben végzett munkájáért nyerheti el a díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!