Bulvár

2012.02.24. 12:41

Nem volt nagy érdeklődés Angelina Jolie filmje iránt

Csupán 12 néző volt kíváncsi Angelina Jolie boszniai háborús filmjének belgrádi premierjére.

MTI/AFP

A csütörtöki bemutatóról ráadásul az előadás vége előtt többen is távoztak - jegyezte meg a Mondo szerb hírportál.

A híresztelésekkel ellentétben Jolie rendezői bemutatkozó alkotását nem tiltották be Szerbiában, de a film fogadtatása messze elmaradt a múlt heti szarajevói premiertől, ahol ötezren gyűltek össze a sztár köszöntésére.

 

 

A 2010-ben főként Magyarországon forgatott produkció a balkáni háborút idézi fel egy szerelem tükrében. A fim főhősei, egy boszniai muzulmán nő és egy szerb férfi még a háború kitörése előtt ismerik meg egymást, később a nő fogolytáborba kerül, míg szerelme egy katonai egység parancsnoka lesz.

A szerbek már a bemutató előtt nehezményezték, hogy a film rossz színben tünteti fel őket.

Egy szerb napilap Mirko Beokovicot, a Belgrádi Filmakadémia tagját idézte, aki úgy fogalmazott, hogy a film elfogult, mert "a boszniai muzulmánokat civilizált emberekként mutatja be, míg a szerbeket műveletlen parasztoknak ábrázolja".

Az 1992-95-ös boszniai háború mintegy százezer halálos áldozatot követelt. A konfliktus során mintegy húszezer nőt erőszakoltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!