Bulvár

2017.07.23. 12:55

Zala Péter természetfotós képei a Montenegrói, a kék paradicsomról

A Montenegró elnevezés magyar fordítása: a fekete hegyek országa. Zala Péter természetfotós képein mégis inkább a kék ezer árnyalata tárul elénk.

Magyar Hajnalka

Ezek a kékek azonban nem a búzavirág szelídségét, vagy egy gyerek ártatlan tekintetét idézik fel a szemlélőben. A zalai kötődésű fotós felvételei ugyanis sikerrel ragadják meg a táj igazi karakterét, annak minden vadságát és komor fenségét, szilaj atmoszféráját.

Montenegró (Crna Gora) független állam a Balkán-félszigeten, a volt Jugoszlávia területén. Fővárosa Podgorica. Délnyugaton az Adria, nyugaton Horvátország határolja. Hét éve az Európai Unió hivatalos tagjelöltje, idén júniusban pedig a NATO 29. tagállamává vált.

Európai viszonylatban ritkán lakott hegyvidéki terület, tagolt partját meredeken leereszkedő hegyek kísérik az Adria mentén. Legnagyobb öble a Kotori. Az Adria legmélyebb pontja is Montenegró partjai előtt található, a tenger itt 1280 méter mély. mh

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!