Bulvár

2012.03.28. 14:44

Kísértetek, kurtizánok, titánok és bűnözők: új filmek a mozikban

Daniel Radcliffe kísértetházban bolyong, a titánok megharagudnak, a francia rendőrök bekeményítenek, a párizsi örömlányok pedig szenvednek. Március 29-én, csütörtökön négy különböző műfajú produkció kerül a mozikba: horror, kaland, bűnügyi film és dráma. Lehet választani!

duol.hu


A fekete ruhás nő
eredeti cím: The Woman in Black.
szereplők: Daniel Radcliffe, Ciaran Hinds, Janet McTeer, Liz White, Alisa Khazanova, Tim McMullan, Roger Allam, Daniel Cerqueira.
rendező: James Watkins.


A történet:
Arthur Kipps (Daniel Radcliffe) egy fiatal ügyvéd, akit egy távoli kis faluba küldenek, hogy rendezzen el egy hagyatéki ügyet. Kipps beköltözik az elhunyt ügyfél házába, hogy ott nyugodtan dolgozhasson. Azonban hamar kiderül, hogy az ódon lakhely sötét, tragikus titkokat rejt, de a félelem akkor uralkodik el igazan Kipps-en, amikor meglát egy kísérteties fekete ruhás nőalakot.

Érdekességek:
- Ez az első filmszerepe Daniel Radcliffe-nek a Harry Potter széria óta. A sikeres filmsorozatban a címszereplőt alakította.
- Daniel Radcliffe karakterét a regény1989-es filmváltozatában Adrian Rawlins játszotta – ő alakította Harry Potter apját a varázsló-sagában.
- Daniel Radcliffe filmbeli fiát a színész igazi keresztgyereke alakítja.


Bordélyház
eredeti cím: L'Apollonide (Souvenirs de la maison close) / House of Tolerance
rendező: Bertrand Bonello
szereplők: Hafsia Herzi, Céline Sallette, Jasmine Trinca, Iliana Zabeth, Adele Haenel, Alice Barnole, Noémie Lvovsky


A történet:
Bordély Párizsban, a XX. század hajnalán. Az egyik prostituált arcát szörnyű sebhely torzítja tragikus mosolyba. A nevető nő körül kibontakozik a többi lány története is, melyet könyörtelen rivalizálás, titkos félelmek, tünékeny örömök és mély fájdalom tarkítanak. A film festői képei elvezetnek bennünket a szomorú, feslett szépségek és az illékony gyönyörök hermetikusan zárt világába.

Érdekesség:
A rendező, Bertrand Bonello 2011-ben Cannes-ban Arany Pálma jelölést kapott.


Polisse
eredeti cím: Polisse
rendező: Maïwenn
szereplők: Karin Viard, JoeyStarr, Marina Foïs, Nicolas Duvauchelle, Maïwenn, Karole Rocher, Emmanuelle Bercot


A történet:
A párizsi rendőrség tagjainak a legkegyetlenebb bűnügyekkel kell szembesülniük. A munkát csak elhivatottsággal lehet csinálni, de érezni kell a határokat: sokuk a magánéletében sem tud szabadulni az utcán látottaktól.

Érdekesség:
A mű Cannes-ban a zsűri díját nyerte és a kritika is egyöntetű lelkesedéssel fogadta. A késő őszi franciaországi mozibemutatóval igazi blockbusterré vált, a nyitóhétvégén a bevételi lista első helyét szerezte meg, hollywoodi szuperprodukciókat előzve meg.


A titánok haragja
eredeti cm: Wrath of the Titans
rendező: Jonathan Liebesman
szereplők: Sam Worthington, Rosamund Pike, Ralph Fiennes, Liam Neeson, Edgar Ramirez, Bill Nighy


A történet:
Perseus a kráken legyőzése után elbújt a világ elől és halászként él egy kis faluban a felségével és fiával. Eközben az emberek a hitüket vesztik el az isteneikben és így Zeusz és testvérei hatalma tovább gyengül, aminek következtében a bebörtönzött titánok és a vezetőjük, Kronos kiszabadul a Tartarus pokoli alvilágából, hogy haragjával végigsöpörjön az egész világon.

Érdekesség:
Az első rész, A titánok harca 125 millió dollárba került, a jegybevétel 493 millió dollár volt 2010-ben.



Forrás: filmsite.hu, imdb.com, port.hu, mozinezo.hu, filmek.s9.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!