Bulvár

2015.02.12. 15:30

Kingsman - A titkos szolgálat

Az ötéves Gary Price (becenevén Eggsy) édesapja titkos katonai küldetés teljesítése közben életét veszti. A család kap egy különleges érmet, egy egyszer használatos telefonszámmal, amelyet a jövőben bármikor felhívhatnak, ha segítségre volna szükségük. Bármikor, de csak egyetlenegyszer.

Tizenhét évvel később Eggsy (Taron Egerton), miután kicsapták az iskolából, munka nélkül tengődik, anyja lakásában lakik és meglehetősen zűrös életet él. Amikor autólopásért börtönbe kerül, eszébe jut az érem. Felhívja a telefonszámot, és azt kéri, hogy szabadítsák ki. Ki is hozza őt a sittről a kifogástalan modorú, angolosan elegáns kém, Harry Hart (Colin Firth), akinek annak idején Eggsy apja mentette meg az életét.

Harry megütközik Eggsy életmódján, ám lenyűgözi a fiú tehetsége és kimagasló intelligenciája, ezért felajánlja neki, hogy jelentkezhet a csapatába, és ha megfelel az állásinterjún , az általa vezetett szupertitkos nemzetközi magán-titkosszolgálat ügynökévé válhat.

Az állásinterjú rendkívüli erőnlétet és minden szempontból kimagasló képességeket igénylő tesztsorozat, amelyen minden jelöltnek át kell esnie, aki be akar lépni a Kingsman-ügynökök sorába. Csak a legkiválóbbak kerülhetnek be a csapatba, ezért a verseny kemény és nemritkán életveszélyes is. A perifériáról jött Eggsynek nemcsak az elitiskolát végzett, jól képzett és fensőbb körökben járatos versenytársakat kell legyőznie, hanem önmagát is. Le kell számolnia bűnözői múltjával, dekandens szokásaival, valamint az előítélettel, amely a kémek és a kémjelöltek körében fogadja.

Harry Hart eközben különös eltűnések ügyében nyomoz: rövid időn belül ugyanis nyoma veszik néhány neves akadémikusnak, tudósnak és más hírességnek. Harry úgy véli, hogy az eltűnések hátterében a milliárdos Richmond Valentine (Samuel L. Jackson), a kiábrándult környezetvédelmi aktivista áll, aki hogy megmentse a Földet a pusztulástól olyan akcióra készül, ami végzetes csapást jelentene az emberiségre.

Harry segítségével Eggsy végül jó modorú úriember és profi kém lesz. De vajon le tudja-e győzni a riválisait, és meg tudja-e szerezni az áhított pozíciót a Kingsman-ügynökök közt?

És vajon Harryvel együtt időben le tudják-e rántani a leplet Valentine zseniálisan gonosz tervéről, hogy végül megakadályozzák a kataszt-rófát?

Főszereplők: Colin Firth Oscar-díjas angol színész, aki páratlan filmes, televíziós és színpadi karriert futott be az elmúlt három évtizedben. Három olyan filmben is láthattuk, amely elnyerte a legjobb film Oscar-díját: A király beszéde, Szerelmes Shakespeare és Az angol beteg.

Samuel L. Jackson az egyik legkeményebben dolgozó színész Hollywoodban, aki minden idők legnagyobb bevételt hozó filmjeinek főszereplője volt. Jules, a filozófus hajlamú bérgyilkos megformálásáért Quentin Tarantino világrengető opusában, a Ponyvaregényben Oscarra, Golden Globe-ra és BAFTA-ra is jelölték.

A legendás Sir Michael Caine korunk egyik legismertebb brit színésze. Első átütő alakítását Lewis Gilbert 1966-os Alfie - Szívtelen szívtipró (Alfie) című filmjének címszerepében láthattuk. Az azóta eltelt fél évszázadban olyan klasszikussá vált művekben szerepelt, mint a Zulu, Az olasz munka, az Öld meg Cartert!, Az ember gyermeke, Mesterdetektív, A Riviéra vadorzói, valamint Christopher Nolan Sötét lovag trilógiája és Eredet című filmje. Idén ismét láthatjuk majd egy Nolan-műben (Interstellar). Az Árvák hercege, illetve a Hannah és nővérei című filmekért Oscar-díjat, a Rita többet akar, a Hasfelmetsző Jack és a Little Voice című produkciókért Golden Globe-díjat kapott.

Címkék#mozi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!