Bulvár

2012.03.21. 10:51

Hollywoodi csillagot kapott a Muppets csapata

Hollywoodi Hírességek Sétányának 2466. csillagával "tüntették ki" a világhírű Muppets bábfigurákat.

MTI/Hszinhua

Az elismeréssel a figuráknak a szórakoztatóiparban eltöltött több mint 50 éve előtt tisztelegtek.

Az esemény, amelyet a történelmi El Capitan Színház előtt tartottak helyi idő szerint kedden, egybeesett a Disney Muppets című filmjének DVD-n és Blue-rayen való amerikai megjelenésével.

"Szeretném minden Muppets nevében elmondani, mennyire boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk és csatlakozhatunk a szórakoztatóipar néhány legnagyobb nevéhez"- mondta a híres figurák nevében Kermit, a béka az ünnepségen.

Kermit barátaival érkezett: Miss Röfivel, Fozzie-val, Gonzóval, Animallel, Pepével, Sweetumsszal és Walterrel, aki 2011-ben csatlakozott hozzájuk.

A Muppetseket az azóta már elhunyt Jim Henson alkotta, a bábuk az 1950-es évek közepén debütáltak, majd 1969-ben a Szezám Utca című sorozatban is megjelentek és egyre népszerűbbé váltak. 1976 és 1981 között több mint 120 Muppet Show-epizód jelent meg. A sorozat négy Emmy-díjat kapott.

Hét Muppets-film készült eddig, ebből a legújabb elnyerte a legjobb dalért járó Oscar-díjat a Man or Muppet című dallal.

A filmre 158 millió dollár értékben váltottak jegyet, ez az eddigi legmagasabb összeg a Muppets-filmek történetében.

Kermit már kapott saját csillagot a sétányon korábban, csakúgy mint Jim Henson és Nagy madár a Szezám utcából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!